Замочування - це кулінарний термін, який застосовується щодо продуктів харчування, що вимагають заливання водою (молоком або інший рідкої субстанцією) на досить тривалий період часу (декількох годин). Здійснюється даний процес з метою зміни певних властивостей харчової сировини: зокрема, для виведення з деяких овочів (як правило, баклажанів) або грибів компонентів (шкідливих або псують смакові якості), відділення частини плода або загального пом'якшення продукту.
Розморожування - технологічний процес перетворення води, що міститься в заморожених продуктах у вигляді льоду, у рідку фазу. Розморожування продуктів є заключним технологічним процесом холодильного оброблення, впродовж якого відбувається зростання температури замороженого продукту. Заморожування - штучне охолодження до температури нижче точки замерзання води (0 ° С). Здійснюється за допомогою спеціальних холодильних машин холодильник, морозильна камера тощо.), льоду(на льодовику тощо.).