Презентація "Первинна обробка продуктів харчування. І частина"

Про матеріал
Презентаційний матеріал підібраний з урахуванням послідовного приготування їжі з демонстрацією та описом видів первинної обробки продуктів харчування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Обробка продуктів харчування частина І

Номер слайду 2

Технологія приготування їжі — це спеціальна дисципліна, яка вивчає способихарчових продуктів і приготування страв та кулінарних виробів.

Номер слайду 3

Кулінарна страва – це їжа, готова для споживання. Щоб приготувати кулінарну страву, харчові продукти мають пройти кулінарну обробку. Процес кулінарної обробки складається з первинної і теплової обробки.

Номер слайду 4

ПЕРВИННА ОБРОБКА ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ

Номер слайду 5

Сортування - дає можливість раціонально використовувати сировину. Так, одні частини м’яса краще смажити, інші — тушкувати; з м’яких помідорів краще готувати соуси, а з твердих — салати тощо.

Номер слайду 6

Калібрування - відбір нестандартної сировини за розміром, дефектами.

Номер слайду 7

Миття - звільняє продукти від механічних забруднень і знижує бактеріальні.

Номер слайду 8

Обчищення – видалення неїстівних частин, сторонніх домішок.

Номер слайду 9

Відбивання - пом’якшує підготовлені напівфабрикати (грубі частини м’яса, потовщені частини листя капусти для голубців та ін.), а також надає їм необхідної форми.

Номер слайду 10

Нарізування-використовують для виготовлення напівфабрикатів і надання їм відповідної форми залежно від виду страви.

Номер слайду 11

Промивання - звільняє продукти від механічних забруднень після чищення і знижує бактеріальні. Протирання - використовують для подрібнення продукту (через сита, грохоти, протиральні машини).

Номер слайду 12

Збивання - це процес, коли одержують вироби з піною різної пишності (білкові креми, збиті вершки, муси).

Номер слайду 13

Панірування - називають обкатування напівфабрикатів у борошні, сухарях або іншій паніровці. В результаті панірування зменшується витікання соку і випаровування води під час смаження, а готові кулі­нарні вироби мають гарну підсмажену кірочку.

Номер слайду 14

Дозування - це процес поділу продукту на порції. Розмелювання – процес подрібнення м'яса на фарш за допомогою ручної машинки або спеціальної машинки для розмелювання .

Номер слайду 15

Перемішування - застосовують для одержання однорідної маси, коли замішують тісто та під час приготування січеної або котлетної маси та ін. Формування - надання порціям, страві відповідної форми.

Номер слайду 16

Шаткування – нарізування овочів на дрібні вузенькі брусочки, палички чи тонкі вузенькі смужки за допомогою шатківниці або ножа.

Номер слайду 17

Замочування - це кулінарний термін, який застосовується щодо продуктів харчування, що вимагають заливання водою (молоком або інший рідкої субстанцією) на досить тривалий період часу (декількох годин). Здійснюється даний процес з метою зміни певних властивостей харчової сировини: зокрема, для виведення з деяких овочів (як правило, баклажанів) або грибів компонентів (шкідливих або псують смакові якості), відділення частини плода або загального пом'якшення продукту.

Номер слайду 18

Розморожування - технологічний процес перетворення води, що міститься в заморожених продуктах у вигляді льоду, у рідку фазу. Розморожування продуктів є заключним технологічним процесом холодильного оброблення, впродовж якого відбувається зростання температури замороженого продукту. Заморожування - штучне охолодження до температури нижче точки замерзання води (0 ° С). Здійснюється за допомогою спеціальних холодильних машин холодильник, морозильна камера тощо.), льоду(на льодовику тощо.). 

Номер слайду 19

Збризкування певних продуктів після обчищання оцетом, лимонним соком або винною кислотою для запобігання руйнівній дії кисню на вітамін С.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Sidorenko Waleria
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Технології, 8 клас, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
14 грудня 2022
Переглядів
1482
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку