Презентація "Підготовка товарів до інвентаризації"

Про матеріал
Інвентаризація це порівняння фактичної наявності товарно-матеріальних цінностей і грошових коштів з даними обліку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготовка товарів до інвентаризації. Виконала. Майстер в/н. Попова Г. П.

Номер слайду 2

Інвентаризація. Порівняння фактичної наявності товарно-матеріальних цінностей і грошових коштів з даними обліку.

Номер слайду 3

Значення інвентаризаціїІнвентаризація допоможе вам дізнатися реальну кількість товару в вашому магазині і звірити його з даними товарного обліку. За підсумками інвентаризації, керівник зможе провести аналіз і зробити висновки про те, попит на які товари високий, а які «залежуються» надовго, чи існують факти недостачі або наявність надлишок, не виключена ймовірність розкрадання продукції або поставки бракованих товарів. З огляду на всі ці фактори, ви зможете удосконалити роботу вашого магазину.

Номер слайду 4

Підготовка до інвентаризаціїВ першу чергу, проведення інвентаризації в магазині вимагає підготовки певної документації: Наказ (У ньому вказуються такі аспекти, як дата початку процедури, її терміни, предмет і причини інвентаризації, відповідальні особи, посади членів інвентаризаційної комісії магазину). Далі необхідно створити інвентаризаційну комісію. Як правило керівником комісії є директор магазину, а в її складі повинні значитися бухгалтер і матеріально-відповідальні особи - продавці, працівники адміністрації, якщо такі є - всього не менше трьох осіб. Документ про склад комісії необхідно довести до відома і узгодити з кожним з її членів.

Номер слайду 5

Підготовка документації до проведення інвентаризаціїПідготуйте прибутково-видаткові документи. Це полегшить процедуру проведення інвентаризації магазину. На всіх документах, доданих до цих звітів, необхідно перевірити наявність підписів матеріально відповідальних осіб, правильність цін на товари. Голова інвентаризаційної комісії повинен завізувати прибуткові і видаткові документи, додані до останнього звіту, а по роздрібних торгових підприємствах, крім того, перевіряють суму виведеного в звітах залишку товарів і тари. На кожному представленому комісії документі і на звітах ставиться штамп (або надписується від руки) за підписом голови інвентаризаційної комісії "до інвентаризації..." (дата), що повинно бути для бухгалтерії основою для визначення залишку товарно-матеріальних цінностей до початку інвентаризації по облікових даних.

Номер слайду 6

Підготовка до інвентаризаціїУ магазині (відділі) проінвентаризувати грошові кошти, перерахувавши усі наявні гроші. Однакові товари, що знаходяться в різних місцях приміщення в однієї матеріально відповідальної особи, згрупувати в одному місці. Штучні товари розкласти, щоб легко рахувати. Відкласти окремо браковані і непридатні товари.

Номер слайду 7

Підготовка до інвентаризаціїПроведення інвентаризації займе менше часу, якщо при заповненні документів ви будете групувати товари за видами. При необхідності має здійснюватися його зважування, вимірювання, перерахунок.

Номер слайду 8

Підготовка до інвентаризаціїХорошим варіантом для спрощення проведення вашої інвентаризації буде складання товарної схеми магазину, де необхідно вказати розташування продукції і її повний перелік. Різні групи товарів можуть перевірятися в різний час і з різною періодичністю. Зараз практично всі товари, за рідкісним винятком, мають штрих-коди, що значно економить час при проведенні інвентаризації.

Номер слайду 9

Порядок проведення інвентаризаціїІнвентаризація товарно-матеріальних цінностей повинна проводитися в порядку розташування товарів в даному приміщенні. Перемірювання, переважування і переоблік товарно-матеріальних цінностей проводиться матеріально відповідальними особами з участю членів інвентаризаційної комісії. Підрахунку, зважуванню, перемірюванню підлягають усі товарно-матеріальні цінності. Товари, які знаходяться в роздрібних торговельних підприємствах в нерозпакованому стані, повинні бути розкриті і перевірені за кількістю і за якістю.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Чунихина Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ященок Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 червня 2021
Переглядів
1735
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку