Презентація "Підсумок за розділом "У кожній казці є урок,мов у квіточці медок"

Про матеріал
Мета: узагальнити і систематизувати знання з вивченого розділу; формувати вміння аналізувати, систематизувати, виділяти головну думку; розвивати образну уяву, мислення, спостережливість, творчі здібності, зв’язне мовлення учнів; збагачувати лексичний запас; виховувати любов до народної творчості; заохочувати до читання казок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Читання2 клас

Номер слайду 2

Тема: Підсумок за розділом «У кожній казці є урок, мов у квіточці медок»Мета: узагальнити і систематизувати знання з вивченого розділу; формувати вміння аналізувати, систематизувати, виділяти головну думку; розвивати образну уяву, мислення, спостережливість, творчі здібності, зв’язне мовлення учнів; збагачувати лексичний запас; виховувати любов до народної творчості; заохочувати до читання казок.

Номер слайду 3

Казок чимало є на світі -І веселих,і сумних. Хіба зможемо прожити ми без них?Казка стукає у двері - привітаємо її.І щоб нам не говорили, ми впізнаємо її.

Номер слайду 4

Завдання 1. « Хто це сказав?» Дати відповіді на запитання вікторини та впізнати за фразою казку і персонаж, якому належать ці слова.1.«Що? Оселедець? Оцей худющий голодранець?» 2. «Поки ти бачиш синову могилу, а я свого відбитого хвоста, ми не можемо стати друзями».3. «Я в хазяїна двір стережу, то хазяїн мене добре годує».4. «Бери, баране, голову, бо ти дужий».5.«Нумо знову дружити, як раніше дружили». 6. «Краще я голодуватиму, ніж ланцюг на шиї носитиму». 7. «Славна, братці, компанія, і каша гарно кипить, та нічим долить, - піду я по воду».

Номер слайду 5

Завдання 2. “Встанови відповідність”У картках, що є у вас на партах, встановіть відповідність між персонажами, назвою казки та її головною думкою{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Син,батько,змія«Вовк та собака» У дружбі сила. Лосось,камбала,риби,оселедець «Цап і баран»Коли щось робиш,думай і про наслідки. Чоловік,цап,жінка,вовки,баран «Виноградар і змія»Свобода дорожча за їжу. Вовк,собака«Оселедець і камбала» Скромних скрізь поважають,а хвальків зневажають

Номер слайду 6

Знайти відповідність між дійовими особами казок та їхніми вчинками.1. Сміливий А. Оселедець2. Пихата Б. Цап3. Витривалий В. Камбала

Номер слайду 7

Завдання 3. «Впізнай героя»За описом впізнати героя казки,назвати казку.1. Гладкий, шерсть на шиї потерта.2. Дужий, несміливий3. Сміливий, недужий. 4. Велика, з відбитим хвостом.5. Худий, непримітний.6. Широка в стегнах, надута, в красивому фартуху.

Номер слайду 8

Завдання 4. «Шифрувальник»Роз’єднати слова і прочитати уривки. Назвіть казку.1. Вовкияксхопилися,ажпилюкаподорозізакурилася. Ацаптабаранпішли,зробилисобікуріньтайживуть. 2. Зтогочасуоселедецьправитьу. Балтійськомуморі. Акамбаланазавждизалишиласяусвоємуфартусі.

Номер слайду 9

Завдання 5. «Цікавий малюнок»

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Завдання 6. «Склади характеристику»Виписати слова, що характеризують камбалу та оселедця. Худий, надута, непримітний, витривалий, невдоволена. Виписати слова, що характеризують виноградаря і його сина. Заздрість, чуйність, жорстокість, доброта, жадібність, турбота.

Номер слайду 14

Завдання 7. «Будь уважним»Знайти в словах героїв українських казок. Назвати казку. Вовкулакуватий, собакар, цапфовий, баранинка

pptx
Додано
27 листопада 2020
Переглядів
1006
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку