Презентація."Письмовий твір - опис пам"ятника на тему: "Піднісся ти над Гадячем"

Про матеріал

Дана презентація побудована на краєзнавчому матеріалі. Матеріал, підібраний до уроку, допоможе комплексно описати заданий пам"ятник, а також розвине спостережливість, уяву, виховає патріотизм, любов до рідного краю.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Урок розвитку зв’язного мовлення Твір-опис пам’ятника на основі власних спостережень на тему: ”Піднісся ти над Гадячем” В парку Перемоги могила Полеглим в нерівнім бою За ту, кого вірно любили, За Матір-Вітчизну свою. А.Заїка

Номер слайду 11

Пам’ять- здатність зберігати і відтворювати у свідомості давні враження. Пам’ятник - скульптурна споруда. Пам’ятка-це предмет матеріальної культури минулого,що зберігся з давнини.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Дане Нове 1.Пам’ятник Величний,... . (монумент або скульптура) 2.Постать 3.Деталі постаті: - голова; - вираз обличчя; - одяг; - постамент.

Номер слайду 14

План-схема до твору-опису пам’ятника історії та культури 1. Відомості про людину,якій встановлено пам’ятник,і де він встановлений. 2. Історія створення пам’ятника. Хто є автором монумента. 3. Загальне враження від мистецького витвору. 4. Опис скульптури. 5. Опис постаменту. 6. Як вписується пам’ятник у місцевість? Як він сприймається в архітектурному ансамблі площі,на якій знаходиться?

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Слава пригаслим фрескам, Слава струнким колонам, Слава вогню мозаїк, І всім пам’ятникам слава. Р.Лубківський

ppt
Додано
27 жовтня 2018
Переглядів
1013
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку