Презентація. Плетіння бісером. Виготовлення оберегу "Український віночок"

Про матеріал
Мультимедійний супровід до уроку дизайн і технології 4 клас НУШ за альбомом-посібником Роговської Л.І. " Маленький трудівничок"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Український віночок. Виготовлення оберегу-віночка. Вчитель початкових класів Ісай А.І.

Номер слайду 2

У гаю, на лузі, в полі —Скільки там квіток!Ми нарвали їх доволі,Потім посідали в полі,Щоб сплести...

Номер слайду 3

В Україні вінки мали сонячну символіку. Дівчина у вінку асоціювалася з сонцем, котре сходить. Також це символ слави, перемоги, святості, щастя, успіху, могутності, миру, сонця, влади; цнотливості, молодості, дівоцтва. Плетучи віночки, дівчата співали: — Заплету віночок, заплету шовковий на щастя, на долю, на милого вроду!

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

1234

Номер слайду 9

5678

Номер слайду 10

9101112

Номер слайду 11

Щоб було ЗДОРОВ’Я, була СИЛА, Цвіт її не в’яне, бронзовіє. Серед квітів справжній характерник. У вінок вплітається…(безсмертник). Куди вітер занесе, Приживеться там й цвіте. НЕСКОРИМИЙ дух у ній Зветься квітка … (деревій). Зеленшовком і зимою, й літом в’ється, Про життя та квітка знає і БЕЗСМЕРТТЯ. Синім цвітом оживить сумний затінок, У віночку бавиться … (барвінок). Щоб складалась материнська доля,Квітнуть навесні сади плодові. Щоби ДІТКИ були гарні і міцні, В цвіт рожевий вбрались… (яблуні). Цвіте білим навесні, а на осінь китиці червоні, Щоб була КРАСА дівоча, була ВРОДА. Незрівнянно гарна, як наша країна, Заплітають у віночок оберіг… (калину) Що би ВІДДАНІСТЬ була в любові Є чар-зілля у дівочому вінкові. Щоб душа і думка були чисті, Зацвітав жовтенький, духмяний … (любисток). А ще у віночку квітка є – ДОВІРА, Вона має сонце всередині. В неї чисті, білі пелюсточки - свашки, Про дівочу долю розповість … (ромашка). Ой у полі синіють кокошки, Квіти ті неначе неба трошки. Від лихої бережуть ворожки, Вплетені на ВІРНІСТЬ у вінок …(волошки). Всім квіткам вона княжна. Дивовижна, запашна. Хто не ВІРИТЬ і байдужий Вразить того шипом …(ружа, троянда). Батька хату осява, Струнка, байхова барва. Щоб НАДІЯ не в’яла, Квітне роду берегиня …(мальва). А ця квітка як троянда виглядє Та не колить бо шипів не має, Щоб була ЛЮБОВ, була гармонія, У дівочому віночку виграє …(півонія). На зелені вуса сів джміль, Тай заплів усе всуціль, То на РОЗУМ, на гнучкий В’ється …(хміль). Наче крові каплі в полі, Тих хто воював за долю. Квітка та ПЕЧАЛІі знак, Символ СМУТКУ …(мак).

Номер слайду 12

Джерелаhttps://youtu.be/YL6z. H_jqp. Xohttps://youtu.be/h-VNa. Bdc4 XEhttps://www.pinterest.com/search/pins/?q=%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%81%D1%8 C%D0%BA%D0%B8%D0%B9%20%D0%B2%D1%96%D0%BD%D0%BE%D0%BA%20%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE&rs=typedhttp://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=427719https://www.pinterest.com/pin/857232110303835488/

pptx
Додано
18 жовтня 2022
Переглядів
1859
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку