Презентація "Побудова зображення предмета та визначення області його бачення в плоскому дзеркалі"

Про матеріал
Презентація "Ппобудова зображення в плоскому дзеркалі" розроблена згідно нової програми з фізики для учнів 9 класу. Презентація створена для кращого сприйняття учнями нової теми та внесення різноманітності в проведенні уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Завдання на побудову зображення предмета та визначення області його бачення в плоскому дзеркалі

Номер слайду 2

Завдання. АВПобудувати зображення предмета АВ в плоскому дзеркалі та знайти область його бачення.

Номер слайду 3

АВ А’В’Область баченнязображення Побудова зображення предмета АВ та області його бачення Область бачення зображення це ділянка, з якої зображення предмета видно повністю. Перетин областей бачення, зображення точки А і точки В , буде областю бачення зображення предмета АВ.

Номер слайду 4

побудова. АВВ’А’область бачення зображення т. АБлакитна ділянка – це ділянка з якої зображення предмета АВ буде видно повністю. Область бачення зображення т. В

Номер слайду 5

Алгоритм побудови до задачи{69 CF1 AB2-1976-4502-BF36-3 FF5 EA218861}Накреслимо доповняльну пунктирну лінію, яка буде уявним продовженням дзеркала А ВПобудувати зображення т. А опустивши з неї перпендикуляр до площини дзеркала. Ставимо точку А’ враховуючи, що відстань від точку А до дзеркала і від дзеркала до точку А’ однакова. Аналогічно будуємо точку В’. З’єднуємо точки А’ та В’ , та отримуємо зображення А’В’. А В В’ А'Проводимо 2 промені від зображення точки А’ через краї дзеркала. Отримаємо область бачення зображення точки А . А В В’ А’Проводимо 2 промені від зображення точки В’ через краї дзеркала. Отримаємо область бачення зображення точки В . А В В’ А’Отримуємо область бачення зображення всього предмету АВ. А В В’ А’

Номер слайду 6

Алгоритм побудови зображення протяжного предмету та визначення області його бачення в плоскому дзеркалі

Номер слайду 7

Додаткові матеріали1. Побудова зображення у плоскому дзеркалі2. Побудова зображення та визначення області бачення в плоскому дзеркалі 3. Закони відбивання світла. Плоске дзеркало.

pptx
Додано
26 січня 2022
Переглядів
5024
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку