Презентація "Подолаємо корупцію разом!"

Про матеріал
Матеріал можна використовувати для розкриття поняття "корупція". Презентація допоможе проілюструвати складні моменти у ході аналізу проблеми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подолаємо корупцію разом!

Номер слайду 2

Слово «corruption» перекладається з латинської як «корозія, роз’їдання, руйнування»

Номер слайду 3

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією. У цей день в 2003 році в Мексиці була відкрита для підписання Конвенція ООН проти корупції. Метою встановлення цього Міжнародного дня, як зазначено в резолюції Генеральної Асамблеї ООН, було поглиблення розуміння проблеми корупції та ролі Конвенції в запобіганні корупції й боротьбі з нею. У деяких країнах у цей день проходять мітинги, семінари та лекції на тему корупції. Україна ратифікувала цю Конвенцію у 2010 р.

Номер слайду 4

Корупція – це використання особою, наданих їй службових повноважень та пов’язаних із цим можливостей з метою одержання неправомірної вигоди. Розгорнуте визначення містить ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції».

Номер слайду 5

Лобіювання – це корупція?Лобіювання – це практика просування інтересів різноманітних фінансово-промислових груп, неурядових організацій чи етнічних спільнот для досягнення певного рішення. Задача лобістів полягає у роботі з державними органами, групами впливу та медіа. У тій чи іншій формі лобізм існує в усіх країнах світу. У США закон про лобіювання був ухвалений ще в 1946 році.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Види корупціїХабарництво. Розбазарювання Шахрайство. Вимагання. Зловживання Незаконні операції з цінними паперами. Отримання незаконних пільг та винагород Фаворитизм Кумівство. Незаконні пожертви та внески

Номер слайду 8

Аналізуємо ситуації разом!Чоловік дає гроші працівникові відділу соціального захисту населення для прискорення розгляду заяви щодо грошових державних виплат його дружиніБатьки дають лікарю гроші, щоб отримати довідку про те, що їх син не може бути військовозобов’язаним. У зв’язку з виходом на пенсію колеги подарували керівнику презент. Щоб пройти творчий конкурс у вищий навчальний заклад, батьки пропонують голові приймальної комісії гроші. У лікарні просять заплатити через банк благодійний внесок за лікування

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Секрети успішної боротьби з корупцією. Прозорість процедури Участь громадськостіНевідворотність покарань

Номер слайду 11

CPI – Індекс сприяння корупції, глобальна оцінка стану корупції у країнах світу

Номер слайду 12

Гра «Згоден-незгоден»Той, хто дає хабар, не порушує закон- винний той , хто його бере. Така у нас країна : без хабарів нічого не вирішиш. Не помастиш- не поїдеш. Усі дають хабарі – і мені можна Подарунок - не хабар. Гроші вирішують все.

Номер слайду 13

Роздивіться білборди антикорупційноїкампанії, яку у 2017 р. проводила неурядова організація «Трансперенсі Інтернешнл Україна»

Номер слайду 14

Номер слайду 15

«Корупція – стосується кожного, бо у кожного вона забирає багатше, здоровіше, цікавіше життя, і можливість самореалізуватися у цій країні»Що саме? Якісну освіту, медицину, хороші дороги, красиві та безпечні міста та села,якісні адміністративні послуги в державних установах, хорошу гідну зарплату – все це краде корупція.

Номер слайду 16

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Крижанівська Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 грудня 2019
Переглядів
4860
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку