Презентація "Подолання стресових ситуацій в сучасному середовищі"

Про матеріал
Дорослі здатні створити такі умови, в яких дитина буде почувати себе захищеною і зможе подолати стресові ситуації. Батьки можуть навчити дитину справлятися із проблемами або, навпаки, посилити їх, а іноді навіть стати причиною стресу. Це питання дуже актуальне в будь-які часи. Трішки про стреси і про те, як батьки можуть допомогти дітям їх подолати.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подолання стресових ситуацій в сучасному середовищі. Виступ практичного психолога/соціального педагога ЗОШ №8 Шкурметової Інни Василівни

Номер слайду 2

Дорослі здатні створити такі умови, в яких дитина буде почувати себе захищеною і зможе подолати стресові ситуації. Батьки можуть навчити дитину справлятися із проблемами або, навпаки, посилити їх, а іноді навіть стати причиною стресу. Що вам знадобиться: Терпіння. Любов

Номер слайду 3

Стрес - це стан напруги всього організму, мобілізація його ресурсів (насамперед вегетативної, нервової і гормональної систем) для пристосування до ситуації, що змінилася. Це механізм захисту внутрішнього світу дитини. Це непідготовленість до якихось подій.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

втрата апетиту (або, навпаки, «заїдання» проблем) прискорене серцебиттяпідвищена дратівливість труднощі з концентрацією уваги часті застудисонливість енурез. ОЗНАКИ СТРЕСУ

Номер слайду 6

Поради, які стануть в нагоді в нестандартних ситуаціях:

Номер слайду 7

1.    Говоріть з дитиною про те, що сталося, але уникайте негативних спогадів про подію.2.    Слідкуйте за дотриманням дитиною нормального розпорядку дня. Це дає дітям відчуття стабільності, нормалізує настрій і поведінку.3.    Організуйте з дітьми спільну діяльність (спорт, прогулянки, читання, записи до щоденника).

Номер слайду 8

4.    Слідкуйте за сном дитини. Якщо вона не може заснути, не наполягайте на цьому, але стежте, щоб вона не залишалась в ліжку зі своїми думками. Нехай краще встане, походить а потім спробує заснути.5.    Стежте за достатнім харчуванням.6.    Організовуйте спілкування та дозвілля з іншими дітьми.

Номер слайду 9

7.    Сприяйте відпочинку дитини.8.    Допоможіть дитині заспокоїтися (в допомозі стануть медитація, заспокійливі бесіди).9.    Будіть вранці дитину спокійно, з усмішкою та лагідним словом.10.    Не квапте дитину. Розраховуйте час на виконання того чи іншого завдання – це ваш обов’язок.

Номер слайду 10

11.    Прослідкуйте, щоб дитина перед школою поснідала: вона багато працює, витрачає сили.12.    Збираючи дитину до школи, побажайте їй успіхів.13.    Якщо дитина стурбована, не наполягайте на поясненні її стану – нехай заспокоїться, тоді вона розкаже все сама.14.    Після школи дитина повинна 2-3 години відпочити. Найоптимальніший час для виконання завдань з 15 до 17 години.

Номер слайду 11

15.    Через кожні 15-20 хв. занять дитина  має відпочивати 10-15 хв.16.    Завжди будьте уважними до стану здоров’я дитини.17.    У родині має бути єдина тактика спілкування дорослих із дитиною. У разі непорозумінь порадьтесь із психологом чи вчителем. Не зайвим буде почитати літературу для батьків, з якої ви дізнаєтесь багато корисного.18.    Любіть дитину, не забувайте про тактильний контакт із нею.19.    Читайте дітям (молодшого та середнього шкільного віку) казки, особливо перед сном, співайте колискові, кажіть їй лагідні слова.

Номер слайду 12

20.    Дозвольте дитині малювати, розфарбовувати, вирізати, наклеювати, ліпити.21.    Обмежте перегляд телепередач (особливо не варто дивитись та обговорювати новини у присутності дітей початкової ланки), ігри на комп’ютері мають тривати до 30 хвилин.22.    Звертайтеся за професійною допомогою до психологів, психотерапевтів.

Номер слайду 13

Ми, дорослі, не в силах вберегти дитину від усіх життєвих складнощів, але можемо навчити, в тому числі своїм прикладом, правильно справлятися з ними. Стійкість до стресу закладається в сім'ї, і лише коли дитина відчуває, що є захист — її батьки, вона здатна бути значно сильнішою, щоб протистояти стресовим ситуаціям сучасного середовища.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Дякую всім за увагу!Ви мудрі та сильні духом! Разом ми все здолаємо!

pptx
Додано
2 квітня 2020
Переглядів
1591
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку