Презентація "Подорож з Круглячком. Українська народна казка "Круглячок"."

Про матеріал
Презентація до уроку "Подорож з Круглячком. Українська народна казка "Круглячок"." для учнів 3 класу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подорож з Круглячком. Українська народна казка "Круглячок".

Номер слайду 2

Побажання

Номер слайду 3

Скринька гарного настрою

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Речі для уроку

Номер слайду 6

Летіла лелека, заклекотіла до лелеченят.

Номер слайду 7

Відьма

Номер слайду 8

Хлопчик

Номер слайду 9

Дівчина

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Круглячок в круглій хатинціПрийди до нас наодинціПрийди до нас цим часом. Ми будемо гратись разом.

Номер слайду 12

Привіт любі діточки! Мене звати Круглячок і я завітав до вас на урок щоб розповісти свою історію

Номер слайду 13

Дзиґа — іграшка, яка підтримує рівновагу на гострому кінчику за рахунок швидкого обертання навколо своєї осі. Міх- це те ж саме що і мішок.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

А зараз, я розповім вам історію, яка трапилась одного разу зі мною і неслухняними дітьми

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Жили недалеко від лісу дід з бабою та й ма­ли вони двох внучат — хлопчика і дівчинку. От одного разу захотілося дітям піти в ліс по квіти та гриби. Баба з дідом кажуть:— Ідіть, тільки не заходьте далеко, а то вас відьма – змія з'їсть. Пішли діти та не послухали стареньких. Ідуть лісом, збирають квітки — там гарна, а там ще краща! І зайшли вони далеко – далеко в ліс. Бачать — коло пенька стоять червоні черевички. Дівчинка вступила в них — і-і-і… понесли вони її, як вітер. Побіг за нею хлопчик, та не догнав її.

Номер слайду 18

Іде він та й журиться, куди занесло його се­стричку і що йому скажуть дома, та коли ди­виться, стоїть на галявині кругленька хатка. Підійшов він до хатки, а з неї вийшов круг­ленький чоловічок та й питає його, чого він такий зажурений. Хлопчик про все йому роз­казав, а чоловік і каже:— От зараз підемо поїмо та й вирушимо в дорогу. Я знаю, де твоя сестричка. Заходять до хатки, а в хатці все – все кругле: вікна круглі, стіл круглий, стільці круглі, піч кругла, ліжко кругле, скриня кругла, а чоло­вічок круглий зветься Круглячком.

Номер слайду 19

Поїли вони, попили. Круглячок скоманду­вав — і хатка полетіла. Летіли вони довго чи не довго, аж зупини­лися коло великого замку, де жила відьма – змія. Вийшла вона до них назустріч, а Круг­лячок питає її:— Де ти поділа дівчинку? Хутко віддай! А змія не хоче. Бачать вони, що без хитро­сті не виграєш у неї нічого. От і каже чолові­чок:— А купи – но у нас хатку!Змія каже:— Треба її обдивитись, що воно за товар.

Номер слайду 20

Зайшла вона в хатку, а Круглячок скоман­дував, щоб хатка крутилася швидко – швидко. Коли зупинив, питає відьму – змію:— А що? Віддаси ключі від тої хати, де дів­чинка сидить?Змія не хоче. Тоді він знову як закрутить хаткою! Не ви­тримала змія, викинула через віконце в'язку ключів і закричала:— До лиха мені така хатка! Заберіть своє дівчисько, воно у підвалі!Узяв Круглячок ключі, дав хлопчикові й каже:— Швиденько відмикай підвал!

Номер слайду 21

Відімкнув хлопчик підвал, а там сидить ба­гато – багато неслухняних дітей. І його сестрич­ка з ними. Усіх їх до відьми – змії принесли чер­воні черевички. Випустив хлопчик усіх дітей на білий світ. А Круглячок тим часом каже відьмі – змії:— Де ти сховала червоні черевички?— Навіщо вони тобі? — питає змія.— Віддай їх зараз же мені, щоб ти ними ді­тей не заманювала!— Не віддам!— Швидше, швидше крутись, хатко! — скомандував Круглячок, і хатка закрутилась, як дзига.

Номер слайду 22

Не витримала відьма – змія та як за­кричить :— Забери, забери їх собі! Вони у моїй світ­лиці! І хатку свою забери. Не треба мені та­кого товару! У мене вже голова крутиться від цієї хатки! Побіг хлопчик до відьминого палацу, від­чинив його, забіг до світлиці, дивиться, а там. стоять червоні черевички, що його сестричку забрали. Забрав їх хлопчик і віддав Кругляч­кові. Тут Круглячок спинив хатку, а відьма – змія звідти вилетіла, мерщій сховалася у палац, зачинилася і більше не виходила.

Номер слайду 23

А діти зайшли в хатку і полетіли з Кругляч­ком на його галявину. Звідти й додому пішли й пообіцяли Круглячкові без дозволу так дале­ко в ліс самим не ходити. Було у них дома вті­хи чотири міхи. А Круглячок зостався у своїй хатці. І чер­воні черевички він у скриню сховав, щоб відь­ма – змія ними до себе дітей не заманювала. Отакий він молодець, і нашій казочці кінець!

Номер слайду 24

Відьма

Номер слайду 25

Круглячок

Номер слайду 26

Дівчинка

Номер слайду 27

Хлопчик

Номер слайду 28

Кросворд

Номер слайду 29

Пам’ятка

Номер слайду 30

Таких розумних і активних дітей в мене ще не було. Сподіваюсь, що ви будете дотримуватись правил з пам'ятки. Мені, на жаль, час йди, тому будем прощатися. Бережіть себе, до побачення

Номер слайду 31

• На уроці я дізналась... • Мені сподобалось... • Мені не сподобалось...

pptx
Додано
15 листопада 2023
Переглядів
136
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку