Презентація "Поетичні роздуми стосовно роману О.І. Солженіцина „Раковий корпус"

Про матеріал
1952 року у Солженіцина була виявлена ракова пухлина. Як відзначали ЗМІ, він лише дивом залишився живим — хірург у таборі, сам з увَ’язнених, зробив йому операцію під місцевою анестезією. У лютому 1953 року Солженіцин був відправлений на безстрокове заслання до Казахстану. У районному центрі Кок-Терек Джамбульської області почав викладати математику. У 1954 році пройшов успішний курс лікування в ташкентському госпіталі і остаточно вилікувався від раку (враження і переживання того періоду знайшли віддзеркалення в романі Солженіцина «Раковый корпус»).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

1952 року у Солженіцина була виявлена ракова пухлина. Як відзначали ЗМІ, він лише дивом залишився живим — хірург у таборі, сам з увَ’язнених, зробив йому операцію під місцевою анестезією. У лютому 1953 року Солженіцин був відправлений на безстрокове заслання до Казахстану. У районному центрі Кок-Терек Джамбульської області почав викладати математику. У 1954 році пройшов успішний курс лікування в ташкентському госпіталі і остаточно вилікувався від раку (враження і переживання того періоду знайшли віддзеркалення в романі Солженіцина «Раковий корпус»).

Номер слайду 6

В житті людському вічне і буденне. Заплетене, мов сивина в косі. Ніхто не знає долі достеменно,Та просто жити, мабуть, хочуть всі.

Номер слайду 7

Важкий тягар — дізнатися діагноз,Неначе вирок, ця хвороба – рак…Вона страшна й невиліковна зараз,А півстоліття тому — іще б пак…

Номер слайду 8

Стражденні стіни, в них життя примарне: То ейфорія, то надрив тужний. Життєвий обрій нечіткий і хмарний,Надія лиш на Бога й лікарів.

Номер слайду 9

Але в той час „не існувало” Бога,А він, з образи, видно, й не спасав…У цих стражденних стінах допомога. Остання тим, чий промінь вже згасав…

Номер слайду 10

Для нас — похмуре, депресивне місце,Але для хворих – їхній світлий шанс. Не скасувати, а хоча б відкласти. Безжальний вирок хоч на певний час.

Номер слайду 11

Важкий тягар і вибір як дожити –На страх чи совість, як хто знає сам…Розумні ми, щоб по книжках судити,Не дай же, Боже, цього лиха нам.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

pptx
Додано
3 січня 2020
Переглядів
391
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку