Презентація "Походження назви Переяслав"

Про матеріал
Презентація містить додатковий матеріал для проведення уроку літературного читання в 3 класі "Легенда"походження назви Переяслав".Учитель знайомить учнів з історією міста Переяслав. Використано ілюстративний матеріал, представлена словникова робота.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Перевірка домашнього завдання«Три товариша» (Українська народна пісня)Малиношевська Софія. Петрікін Тимофій. Лисенко Кирило. Сонце ясне. Місяць яснийдрібний Дощик

Номер слайду 2

Меседж уроку:«Вкраїна — мати, за неї треба головою стояти» Легенда — літературний жанр ; вигадана чи прикрашена розповідь, в якій пояснюється походження подій і явищ.

Номер слайду 3

За легендою походження назви міста пов'язана з печенігами. У 936 році на місці Переяслава військо русичів здобуло перемогу над печенігами після того, як київський кожум’яка (БОГАТИР) вбив в поєдинку богатиря-печеніга і цим «перейняв його славу». ПЕРЕйняв слав у.кочові племена

Номер слайду 4

М. Переяслав, археологічний музей

Номер слайду 5

ПЕРЕЯСЛАВ - місто-музей. Пам’ятник князеві Володимиру

Номер слайду 6

Переяслав – місто на лівому березі Дніпра.

Номер слайду 7

Робота в асинхронному режиміПрочитайте 1-2 частини легенди.2. Знайдіть в тексті відповідь на питання: «Яке випробування придумав князь Володимир для юнака?»

Номер слайду 8

Підсумок: Клас: Читати с.53-55; дати відповіді на запитання с.55 Андрій: Читати І частину легенди (с.53);підготувати стислий переказ прочитаного. Вадим, Аліна: Прослухати 1 частину легенди; читати матеріал до будь-якої букви в посібнику. Завдання додому:

pptx
Додано
29 листопада 2023
Переглядів
191
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку