Презентація "Поняття про відсотки"

Про матеріал

Мета заняття:

  • Ø методична: вдосконалення методики проведення заняття з використанням інтерактивних технологій навчання ;
  • Øдидактична: розширити уявлення студентів про відсотки, сформувати у них чітке уявлення про основні типи задач на відсотки, навчати типовим методам розв'язування таких задач.
  • Øвиховна: виховувати працьовитість, активність, інтерес до математики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Епіграф заняття «Немає жодної галузі математики, якою б абстрактною вона не була, коли-небудь не виявиться застосованою для явищ дійсного світу» М. І. Лобачевський

Номер слайду 2

Поняття про відсотки

Номер слайду 3

Мета заняття: методична: вдосконалення методики проведення заняття з використанням інтерактивних технологій навчання ; дидактична: розширити уявлення студентів про відсотки, сформувати у них чітке уявлення про основні типи задач на відсотки, навчати типовим методам розв’язування таких задач. виховна: виховувати працьовитість, активність, інтерес до математики.

Номер слайду 4

Перші друковані відсоткові таблиці видав у 1584 році Симон Стевін (той самий, який увів десяткові дроби). У 1585 році він видав підручник «Арифметика», в який включив ці таблиці. Формулою для обчислення відсотків І=kpt/100 (І – інтерес, тобто відсоткові гроші, k – капітал, p – процентна такса, t – час) користуються з 1732 р., а з 1821 р. вона з’являється у шкільних підручниках.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Знаходження відсотка від числа Знаходження відсоткового відношення двох чисел Знаходження числа за його відсотком Основні типи задач на відсотки

Номер слайду 7

Знаходження відсотка від числа Щоб знайти відсоток від числа, треба цей відсоток записати десятковим дробом і дане число помножити на здобутий дріб.

Номер слайду 8

Знаходження числа за його відсотком Щоб знайти число за його відсотком, треба відсоток записати у вигляді десяткового дробу і розділити дане число на цей дріб.

Номер слайду 9

Знаходження відсоткового відношення двох чисел Щоб знайти, скільки відсотків р складає перше число від другого числа, треба перше число поділити на друге і результат помножити на 100% Р називається відсотковим відношенням двох чисел.

Номер слайду 10

Формула простого відсоткового зростання Sn =S(1 + 0,01pn) Sn – загальна сума оплати, S – щомісячна плата, р – пеня, п – кількість днів прострочення оплати.

Номер слайду 11

Формула складного відсоткового зростання (або формула складних відсотків) Sn =S(1 + 0,01p) п Sn – кінцева сума, S – сума початкового внеску, р – річні відсотки, п – кількість років перебування вкладу.

Номер слайду 12

В насінні сої міститься 20% олії. Скільки олії міститься у 700 кг сої? Знаходження відсотка від числа

Номер слайду 13

Із сировини бавовни отримують 24% волокна. Скільки треба взяти сировини бавовни, щоб отримати 480 кг волокна? Знаходження числа за його відсотком

Номер слайду 14

Який відсоток солі в розчині, якщо у 180 г розчину міститься 9 г солі? Знаходження відсоткового відношення двох чисел

Номер слайду 15

При якій відсотковій ставці на місяць вклад на суму 1000 грн збільшиться за рік до 1600 грн? Формула простого відсоткового зростання

Номер слайду 16

Початковий внесок в ощадбанк дорівнює 300 доларів, за рік нараховується 3%. Знайти суму внеску через 5 років. Формула складного відсоткового зростання

Номер слайду 17

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ Г. П. Бевз, В. Г. Бевз Математика 10 клас & 3, № 108, 111, 116, 123. Творче завдання «Який сенс вивчення відсотків є у побуті та у суспільному житті?»

Номер слайду 18

Побажання Я вам бажаю 100 % здоров’я, радості, удачі. Над математикою жоден з вас в житті ніколи хай не плаче. Прибутків щиро зичу вам у друзях, у родині, в грошах. Знання міцні ви здобувайте, бо це завжди найлегша ноша.

Номер слайду 19

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ Г. П. Бевз Математика: 10: підруч. для загальноосвіт. навч. закл.: рівень стандарту / Г. П. Бевз, В. Г. Бевз. – К.: Генеза, 2010. – 250 с. Мерзляк А. Г. Математика: підруч. для 5 кл. загальноосвіт. навч. закладів / А. Г. Мерзляк, В. Б. Полонський, Ю. М. Рабінович, М. С. Якір. – Х.: Гімназія, 2013. – 352 с. :іл.. Мерзляк А. Г. Алгебра і початки аналізу. 10 кл.: збірник задач і контрольних робіт / А. Г. Мерзляк, В. Б. Полонський, Ю. М. Рабінович, М. С. Якір. – Х.: Гімназія, 2010. – 144 с. :іл.. Роганін О.М. Плани - конспекти уроків.

ppt
Додано
13 квітня 2018
Переглядів
3400
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку