Презентація "Портфоліо сучасного автора. Дмитро Кузьменко"

Про матеріал
Матеріал призначений для використання на уроках літературного читання у 3 класі під час роботи із "Хрестоматією сучасної української дитячої літератури для читання в 3,4 класах". Презентація містить відомості про життєвий і творчий шлях автора, посилання на літературну карту України, ілюстрації до художніх творів. Пізнавальне завдання знайомить юних читачів із назвою літературного твору.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Укладач Мудрик Олександра Іванівна,учитель початкових класів Старокостянтинівського НВК «Спеціалізована школа І ступеня, гімназія» імені Героя України Сергія Михайловича Бондарчука. Дмитро Кузьменко. Портфоліо сучасного автора

Номер слайду 2

Дмитро Кузьменко (Кузько Кузякін)

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Життєпис. Сучасний молодий український письменник та перекладач. Народився 12 травня 1984 року в місті Яготині (Київська область) у родині лікарів. Після школи та художньої студії у місцевій школі мистецтв вступив до Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Має дві вищі освіти: педагогічну й журналістську. Працював програмістом, філологом, перекладачем, публіцистом і редактором. Автор низки наукових статей з теорії та історії літератури, перекладів оповідань

Номер слайду 5

Фотогалерея

Номер слайду 6

Творча майстерня. Працював редактором та ілюстратором кількох дитячих журналів («Пізнайко», «Професор Крейд», «Артек»). Проілюстрував 11 книжок для українських і зарубіжних видавництв. Відзначений у кількох літературних конкурсах («Коронація слова», «Смолоскип», «Белая скрижаль», «Витоки» тощо). Автор книжок «Зубасті задачки» («Видавництво Старого Лева»), «Росли груші на вербі!», «Кожен може стати принцесою», «Купи слона! Або Великі пригоди маленької Софійки» та «Біла трішки чорна-пречорна книжка» «Віват».

Номер слайду 7

Книжкова полиця

Номер слайду 8

Слово до читача «Можу сказати, що кожне моє оповідання – реальне і водночас абсолютно вигадане. У них є якась деталь із реальності, що завдяки фантазії переростає у щось цілісне. Реальність стає поштовхом до творчості. Часто допомагає мій досвід із дитинства. Наприклад, спогад про те, як ми клеїли колись у класі вікна, чого зараз уже ніхто не робить, став основою для одного з моїх оповідань».

Номер слайду 9

Клуб допитливих. Розшифруйте назву оповідання, закресливши кожну третю букву. Читмкеоруовшанцесдобюакфа

Номер слайду 10

pngtree.commala.storinka.orgmisto-onlain.blogspot.comluckybooks.orgukrinform.uavseosvita.uakotygoroshko.com.ua

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Голоцукова Лідія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
11 лютого 2020
Переглядів
1729
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку