Урок "Повість "Конрад, або Дитина з бляшанки" Кристіне Нестлінґер. Урок перший"

Про матеріал

До вашої уваги І відеоурок з п'яти, присвячених дуже цікавій, повчальній повісті видатної письменниці Кристіне Нестлінгер "Конрад, або Дитина з бляшанки". У відеоуроці розповідається про життя і творчість авторки, презентовано саму повість.

Мій канал з відеоуроками для 5 - 6 класів:

https://www.youtube.com/channel/UCMslkfo7V6DXCRdAckCl0fQ

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ІІ урок

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Пані Берті Бартолотті

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

«… Люди страшенно нудні, вони не мають фантазії і завжди всі хочуть того самого, не зважуються на щось інше!»«… Не всі люди такі, як вона, і ті, що не такі, теж мають слушність».

Номер слайду 7

Портрет Конрада«Перед нею … стояв хлопчик, якому можна було дати років сім. У нього була гладенька, ніж-на дитяча шкіра здорового, сма-глявого кольору, рожеві щоки, блакитні очі, білі зуби й біляві кучері».

Номер слайду 8

Номер слайду 9

«…Потребує також прихильності»

Номер слайду 10

Пан Егон – «пісна…, стара зануда»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Конрад – ідеал дитини - чемний, - слухняний, - невередливий,- хазяйновитий,- відповідальний, - дисциплінований. «Йому, сказав він, завжди тяжко від того, що забо-ронене. Це в нього закладено».

Номер слайду 13

Пані Берті Бартолоттіліньбезалаберністьвміння фантазувативміння любитибезвідповідальністьмарнотратністьнеуважністьбезкорисливістьоптимізмгідністьнетоварискістьнедбалістьтолерантністьдоброзичливістьобжерливістьнесамокритичність

Номер слайду 14

Позитивні риси характеру. Пані Берті БартолоттіНегативні риси характерулінь, безалаберність,безвідповідальність,марнотратність, неуважніть,нетоварискість,недбалість,обжерливість,несамокритичність. безкорисливість,вміння фантазувати,вміння любити,оптимізм,гідність,доброзичливість, толерантність.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Додано
19 серпня 2022
Переглядів
2525
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку