Презентація "Повітроплавання"

Про матеріал
Робота розроблена на основі матеріалів підручника «Довкілля» інтегрованого курсу для 6 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Григорович О. В., Болотіна Ю. В., Романов М. В.) та інтернет-ресурсів. Тема «Повітроплавання"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повітроплавання.

Номер слайду 2

Якщо густина тіла менша, ніж у води, то воно спливає на її поверхню. Газ із густиною меншою, ніж у повітря, здійматиметься в повітрі вгору.

Номер слайду 3

Аеростатичний принцип польоту вперше застосували в Китаї. 1306 року придворні фокусники виготовили повітряні ліхтарики для розважальних заходів. Знизу ліхтаря прикріплювали джерело полум’я, яке розігрівало повітря всередині. Гаряче повітря має меншу густину, ніж холодне, через щовиникає відштовхувальна сила

Номер слайду 4

Аеростати — великі повітряні кулі. У нижній частині розташована гондола, яка вміщує кілька людей. У верхній частині гондоли є спеціальні пальники, які розігрівають повітря всередині кулі.

Номер слайду 5

В Україні Повітроплавне товариство «Монгольф’єр» улаштовує фестивалі. Метеорологи запускають спеціальні метеорологічні аеростати (метеозонди),які здіймаються у стратосферу і вимірюютьтам характеристики повітря (вологість, тиск тощо)

Номер слайду 6

Гігантські пасажирські аеростати — дирижаблі, якими мандрували з Європи до Америки. На відміну від звичайних аеростатів вони були обладнані пропелерами, якими екіпаж керував напрямом руху.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Активно конструювання крилатих машин почало розвиватися у другій половині ХІХ століття, коли до них приєднали двигун.

Номер слайду 9

У літаків застосовано аеродинамічний принцип — унаслідок руху повітря виявляє підйомну силу. Підйомна сила повітря виявляється лише за великої швидкості руху. Для цього на літаки встановлюють двигуни, які розганяють літак до необхідної швидкості.

Номер слайду 10

Гелікоптер або вертоліт, або гвинтокрил тип літальних апаратів, що використовує гвинтовий двигун. У них несучий гвинт прикріплений зверху й обертається в горизонтальній площині. Проте, якщо гелікоптер перебуває в повітрі, обертаючийся несучий гвинт примушує обертатися корпус гелікоптера у зворотному напрямку. Щоб уникнути цього, у хвостовій частині гелікоптера розташований ще один гвинт, який обертається у вертикальній площині.

Номер слайду 11

Політ гелікоптера забезпечується набагато складнішими механізмами, ніж літака, через що гелікоптери з’явилися значно пізніше. 1907 року перший гвинтокрил французького винахідника Поля Корню піднявся над землею на 30 см і протримався 20 секунд.

Номер слайду 12

Ігор Сікорський, славетний український та американський авіаконструктор. Гелікоптери, сконструйовані ним, першими в історії здійснили перельоти через Атлантику та Тихий океан. Його літак-велетень «Ілля Муромець» став світовим рекордсменом у вантажопідйомності. А Збройні сили США взяли на озброєння гелікоптери Сікорського.

pptx
Додано
23 листопада 2023
Переглядів
407
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку