Презентація "Повсякденне життя Давнього Єгипту"​

Про матеріал
Презентація створена до підручника "Історія України. Всесвітня історія", 6 клас, Олександр Гісем, Ольга Гісем (Видавництво РАНОК)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повсякденне життя Давнього Єгипту. Підготувалавчитель історії та географіїХотинська О. М.

Номер слайду 2

Більшість населення Давнього Єгипту становили селяни. Вони мешкали в невеликих поселеннях уздовж Нілу або в оазисах. 1. Міста й села

Номер слайду 3

Будинки через нестачу землі будували щільно один до одного​

Номер слайду 4

Міст у Давньому Єгипті було мало. Це були місця перебування фараонів, релігійні центри, столиці окремих номів, а також міста на торгівельних шляхах. Великими містами були Мемфіс, Фіви, Абідос

Номер слайду 5

Фіви - столиця Верхнього Єгипту.

Номер слайду 6

Помешкання будували із саману, заможні жителі - з обпаленої цели. Вікна в будинках були дуже маленькими, лише для доступу повітря. Дерев'яні меблі були лише в будинках заможних єгиптян.

Номер слайду 7

 Через постійну спеку жителі Давнього Єгипту носили мало одягу, а діти зазвичай обходилися зовсім без нього. Жінки носили прості за кроєм сукні, а чоловіки - одяг, схожий на спідницю, зв'язаний на талії поясом.2. Одяг

Номер слайду 8

Вбрання заможних людей шили з тонкого льону, а простих - із грубого, часто не біленого лляного полотна.

Номер слайду 9

 Через постійну спеку та комах-паразитів жителі Єгипту голили голови, а зверху надягали перуки. Діти залишали невелике пасмо волосся, яке називали "локоном юності" Заможні люди носили прикраси із золота та коштовного каміння.

Номер слайду 10

3. Харчування  Більшість людей у Давньому Єгипті споживали просту їжу: хліб, кашу, сушену рибу, горох і сочевицю, різні види салату, цибулю, виноград та інжир, мед і фініки.

Номер слайду 11

Запитання та завдання. Назвіть по одній рисі давньоєгипетського повсякдення, відповідаючи один за одним. Стежте, щоб характеристики не повторювалися.1. Гра "Ланцюжок"

Номер слайду 12

1. Яка верства становила більшість давньоєгипетського населення? Якими, на вашу думку, були причини цього?2. У що вдягалися давні єгиптяни, яку їжу споживали, якими були їхні помешкання?3. Чому давні єгиптяни голили голови?4. Чим ваше повсякденне життя відрізняється від повсякденного життя давніх єгиптян?2. Дайте відповіді на запитання

Номер слайду 13

3. Установіть, якими з перелічених предметів у повсякденному житті користувалися заможні єгиптяни, а якими - пересічні (селяни, ремісники). Довідка: одяг із тонкого відбіленого полотна, дерев'яний стіл із високими стільцями, кошики для зберігання речей, сад біля будинку, простий глиняний посуд, перуки, пахощі, одяг із небіленого полотна, піч для приготування їжі, прикраси із золота.

Номер слайду 14

Домашнє завдання: Вивчити параграф 232. На вибір: 1) Створіть зображення зовнішнього вигляду заможного і пересічного єгиптянина (єгиптянки). У чому проявляється різниця в їхньому достатку та соціальному становищі? 2) Створіть зображення будинку заможних єгиптян і будинку пере- січних єгиптян. Яких висновків ви дійшли під час цієї роботи?

pptx
Додано
9 січня
Переглядів
310
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку