презентація "Повторення навчального матеріалу з теми "Речення"

Про матеріал
Дана презентація містить завдання для повторення навчального матеріалу з теми "Речення" у формі казки
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок-казка з теми «Речення»

Номер слайду 2

Девіз уроку«Поспішаймо творити добро!»- Яке ж добро ми будемо творити на уроці? Ми будемо створювати казку "Теремок".

Номер слайду 3

В чистім полі теремок, теремок,Мов барвистий квітничок, квітничок. Стоїть красень теремок, Але двері зачинені на замок. Хоче потрапити в теремок мишка, адже настала зима і їй необхідно переселитися в тепле місце. Але потрапить вона в теремок тільки за умовою, якщо учні нашого класу знатимуть правила з теми «Речення».

Номер слайду 4

Повторення правил з теми «Речення». Що виражає речення?- Які бувають речення за метою висловлювання? - Які бувають речення за інтонацією?- Які речення називаються розповідними, питальними, спонукальними?

Номер слайду 5

А ось жабка-скрекотушка проситься у теремок Від доброго слова і лід розмерзаєЩо доброго ти зробив для товариша. Допомагай мамі прибирати в кімнатіХай панує у світі добро. Ми впустимо жабку до теремка

Номер слайду 6

А ось зайчик-побігайчик . Він теж хоче в теремочку жити та з мишкою і жабкою дружити. Але зайде в теремочок зайчик лише тоді, коли ви перебудуєте речення з одного виду в інший за допомогою інтонації. Ми живемо в Кам’янському. Кам’янське – мальовниче місто на Дніпрі. - У нашому місті є чудовий парк.

Номер слайду 7

А ось проситься руда лисичка. Вона говорить, що буде для звіряток сестричкою. Але спочатку допоможіть виправити деформовані речення. Добро, платять, за, добром. За добро добром платять. Сердечко, добре, гріє, словечко. Добре словечко гріє сердечко. Злого, і, стережися, добро, чини. Чини добро і стережися злого

Номер слайду 8

Ми молодці допомогли звіряткам потрапити до теремка. Ось і казочці кінець, а хто гарно працював, той молодець!

pptx
Додано
1 червня 2022
Переглядів
429
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку