Презентація "Повторення вивченого про займенник"

Про матеріал
Презентація містить тематичний матеріал про Україну, який раджу використовувати під час уроків у 7 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Узагальнення і систематизація знань про займенник. Підготувала учитель української та літератури Кременецького академічного ліцею імені У. Самчука Петрук Г. М.

Номер слайду 2

Україна – це моя Батківщина, країна, в якій я народилася. Вона ще досить молода, тому її майбутнє залежить від нас та від наступних поколіннь. Київ  столиця україни та одне з найстаріших міст Європи, засноване що найменше 1500 років тому. Україна – могутня та квітуча диржава, з давньою культурою і багатими корисними копалинами. Природа нашої держави вражає своїм розмаїтям. Є в нас усе і ліси, і поля, і озера, і моря, і гори, і рівнини. Державною мовою в Україні є українська, наша співоча соловїна мова. Україна – самобутня та низалежна диржава, яка має велечезні перспективи для розвитку. Я дуже люблю свою рідну країну і усе своє життя буду боротися за щастя на рідній землі та за щастя своїх співітчизників.

Номер слайду 3

Завдання: 1. Переписати текст, виправивши орфографічні і пунктуаційні помилки.2. Виписати з тексту займенники, визначити їх розряд. Один із них провідміняти.3. Зробити синтаксичний розбір 4 речення.4. Слово « найстаріших» розібрати за будовою.5. У першому абзаці займенники, де це можливо, замінити на неозначені, пояснити їх написання.6. Визначити синтаксичну роль займенників у тексті.7. Відредагувати останній абзац тексту.

pptx
Додав(-ла)
Petruk Galyna
Додано
9 березня
Переглядів
52
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку