презентація практична робота №1 Реакції йонного обміну в розчинах електролітів

Про матеріал
Презентація до практичної роботи №1 Реакції йонного обміну в розчинах електролітів хімія 9 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота № 1 Тема. Реакції йонного обміну в розчинах електролітів

Номер слайду 2

форма уроку Квест

Номер слайду 3

СТАРТзаписати назви речовин формулами. Купрум(ІІ) сульфат, натрій гідроксид, натрій карбонату, кальцій карбонату, аргентум нітрат, цинк хлорид, натрійгідрогенкарбонат, хлоридна кислота, сульфатна, кислота, етанова кислота.

Номер слайду 4

СТАНЦІЯ 1 Розгадай ребус Д

Номер слайду 5

Дослід № 1. Реакції обміну між електролітами у водних розчинах, що супроводжуються випаданням осаду У дві пробірки налийте по 2 мл розчинів солей: у першу — купрум(ІІ) сульфату, у другу — цинк хлориду., У першу пробірку долийте розчин натрій гідроксиду, у другу — аргентум нітрату. Запишіть свої спостереження, результати дослідів, а також рівняння реакцій у молекулярній, повній та скороченій йонній формах.

Номер слайду 6

СТАНЦІЯ IIТаємнича печера. Собача печера — печера, що розташована біля Неаполя, Італія. Свою назву отримала внаслідок заповнення її нижної половини тяж -чим за повітря газом, через що в печеру не можна заходити із собакою та іншими дрібними тваринами, бо вони можуть задихнутись. Газ виділяється через численні дрібні тріщини, розташовані на дні печери. Собача печера згадується в оповіданні Антона Чехова «Зиночка». Який газ знаходиться в Собачій печері ?

Номер слайду 7

Дослід № 2. Реакції обміну між електролітами у водних розчинах, що супроводжуються виділенням газу У три пробірки налийте по 2 мл розчинів солей: у першу — натрій карбонату, у другу — кальцій карбонату, у третю — натрійгідрогенкарбонату. У кожну пробірку долийте розчин хлоридної кислоти. Запишіть свої спостереження, результати дослідів, а також рівняння реакцій у молекулярній, повній та скороченій йонній формах.

Номер слайду 8

СТАНЦІЯ IIIЗагадкова1. У ній появилось життя на Землі.2. Тіло людини на 50-65% складається з неї.3. Без їжі людина може прожити близько шести тижнів, а без неї – п’ять-сім діб. 4. Вона покриває 70,9% поверхні планети Земля.6. В атмосфері її більше , ніж у всіх наших річках.7. Вона дуже хороший розчинник і тому в абсолютно чистому вигляді в природі не трапляється.

Номер слайду 9

Дослід № 3. Реакції обміну між електролітами у водних розчинах, що супроводжуються утворенням води У пробірку налийте 2 мл розчину натрій гідроксиду і долийте декілька крапель фенолфталеїну. До розчину обережно краплями долийте розчин сульфатної кислоти. Запишіть свої спостереження, результати дослідів, а також рівняння реакцій у молекулярній, повній та скороченій йонній формах.

Номер слайду 10

СТАНЦІЯ IVФІНІШВисновок. Зробіть висновок до практичної роботи щодо умов перебігу реакцій.

Номер слайду 11

Домашнє завдання1.. Завдання для всього класу повторити §12 виконати завдання № 149 ( г, д, е ) с.1752..Індивідуальне завдання - № 153, 154 с.75

Номер слайду 12

Дякую за увагу. ПРЕЗЕНТАЦІЮ ПІДГОТУВАЛА ВЧИТЕЛЬ ХІМІЇ ВИЩОЇ КАТЕГОРІЇ РОДНИКІВСЬКОЇ ЗОШ І-ІІІ ст.імені Т. Г. ШЕВЧЕНКА УМАНСЬКОЇ РАЙРАДИ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ САРНІЦЬКА Н. М.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Черниш Оксана Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Хімія 9 клас (Григорович О.В.)
Додано
31 жовтня 2019
Переглядів
4083
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку