дослідження властивостей зубної пасти в нестандартних ситуаціях-проект

Про матеріал
Мета: підтвердити або знехтувати поради щодо застосування зубної пасти в нестандартних ситуаціях. Завдання: провести соціологічне опитування серед старшокласників і вчителів школи; провести дослідження по ефективності застосування зубної пасти в екстремальних ситуаціях; дати поради і рекомендації .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Довіряй але перевіряй… (дослідження властивостей зубної пасти в нестандартних ситуаціях)Роботу виконала: Замахіна Тетяна Андріївна, учениця 8 класу Лубенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 Лубенської міської ради Полтавської області

Номер слайду 2

Мета: підтвердити або знехтувати поради щодо застосування зубної пасти в нестандартних ситуаціях. Завдання: провести соціологічне опитування серед старшокласників і вчителів школи; дізнатися думку і уподобання школярів з даної проблеми; провести дослідження по ефективності застосування зубної пасти в екстремальних ситуаціях; дати поради і рекомендації .

Номер слайду 3

Соціологічне опитування: Пройшовшись по нескінченним просторами Інтернету, ми зібрали свою міні-колекцію можливостей звичайної зубної пасти, доповнивши її своїми деякими пунктами. Як виявилося, застосування зубної пасти досить широке і не обмежується лише ванною кімнатою. Так як мої однолітки зараз мало цікавляться безпечними засобами гігієни і методами використання традиційних засобів у нестандартних умовах. Я вирішила провести соціологічне опитування з теми, над якою працюю.1. Чи знаєте ви які-небудь способи застосування зубної пасти не за призначенням? (Так або ні)2. Чи вірите ви, що зубна паста універсальна помічниця в багатьох побутових справах? (Так або ні)3. Чи хотіли б ви дізнатися про нетрадиційні способи використання зубної пасти? (Так або ні)В опитування брали участь 250 учні 5-11 класів.

Номер слайду 4

Результати опитування:

Номер слайду 5

«Довіряй але перевіряй…»1. Найчастіше зубна паста застосовується для очищення срібних прикрас, виробів зі столового срібла. 2. Ще зубну пасту використовують для усунення дрібної потертості на циферблатах годинників, екранів мобільних телефонів, mp4-плеєрів. 3. Таким же успіхом зубна паста славитися у шліфуванні дрібних подряпин на автомобілі. 4. Якщо у вас пожовкли нігті, не біда. Вже якщо паста відбілює зуби і срібло, то й з нігтями впорається так само легко. 5. Так само зубну пасту застосовують при лікуванні ран, синців, герпесу6. Так само зубну пасту можна побачити на вітринах магазинів у вигляді малюнків. 7. Раніше в школах, на уроках праці, зубна паста застосовувалася як ґрунтовка перед фарбуванням виробів із пластиліну. 8. Помийте руки із зубною пастою і запах риби, часнику або цибулі зникне.9. Зубною пастою відмінно відмивається кахель і міжкахельні стики у ванній кімнаті. 10. Якщо не хочете, щоб у вас у ванній потіло дзеркало, помийте його із зубною пастою.

Номер слайду 6

11. Від слідів чаю на склі, журнальному столику, стільниці на кухні, що глибоко в’їлися, допоможе позбутися звичайна зубна паста. 12. З'явилися сліди від помади на одязі? Не біда. Допоможе зубна паста.13. Зубна паста використовується як освіжувач повітря для туалету.14. Подряпини на білих чоботях, туфлях, кросовках можна легко замаскувати білою зубною пастою. 15. Якщо вкусив комар, або інша комаха, від якої місце укусу зудить і чешеться, нанесіть трохи зубної пасти на те місце й відразу ж відчуєте полегшення. 16. Пополіруй підошву праски з допомогою зубної пасти. Більше ніякого накипу і жахливих плям!17. З допомогою зубної пасти можна відшліфувати диск. 18. Щоб двері душової кабінки завжди залишалася чистою, протирай її зубною пастою. 20. Підходить для чищення клавіш інструментів

Номер слайду 7

Багато з цих порад настільки прості й настільки потрібні в господарстві, що гріх не скористатися ними.

Номер слайду 8

Експериментальна частина. Очищення срібла. Після натирання обручки зубною пастою, відбулися позитивні зміни. Обручка гарно відчистилася від бруду і з’явився блиск.

Номер слайду 9

Усунення дрібної потертості Після того як ми натерли пошкоджений CD-диск зубною пастою, ми побачили, що потертості майже зникли і диск гарно читався комп’ютером.

Номер слайду 10

Але не все так добре,як здається. Коли нанесли пасту на потертості на корпусі мобільного телефона, то ніяких змін не відбулося, телефон навіть став тьмянішим.

Номер слайду 11

Жовтизна нігтьової пластинки. У моєї мами після манікюру селевим лаком нігтьова пластинка жовтіє, от ми вирішили перевірити, чи відбілює нігті паста. Спочатку ми натерли нігті пастою, потім вона висохла, а потім ми її змили і результат нас здивував, дійсно зубна паста відбілила нігтьову пластинку.

Номер слайду 12

Усунення синців. У моєї бабусі на руці з’явився синець, після моєї пропозиції спробувати намастити синець зубною пастою, бабуся дала згоду. Вона намастила синець і через дві доби він зник повністю.

Номер слайду 13

Використання як засобу ґрунтування. Моя молодша сестра зліпила з пластиліну ведмедика. Ми разом з нею покрили виріб пастою, вона висохла і потім ми пофарбували ведмедика. Фарба лягла рівномірно і дуже гарно.

Номер слайду 14

Знищення запахів. Після чищення часнику я вимила руки не з милом , а з зубною пастою. Запах зник, руки мали приємний запах.

Номер слайду 15

Відмивання міжкахельних стиків. Після натирання стиків кахелю у ванній кімнаті пастою весь бруд і наліт зник.

Номер слайду 16

Полірування підошви праски. Після натирання пастою підошви праски ніяких змін не відбулося. Але якщо натерти і залишити до висихання , потім зубною щіткою потерти, то більша частина бруду зникає.

Номер слайду 17

Сліди помади на одязіНа моїй майці було застаріле пляма від помади. Коли я натерла його зубною пастою і випрала майку, то пляма зникла.

Номер слайду 18

Також добре відмилася з допомогою зубної пасти підошва спортивного взуття.

Номер слайду 19

Потіння дзеркала. У ванній кімнаті я натерла дзеркало зубною пастою, почекала поки висохне і вимила його. До цього часу дзеркало завжди вкривалося вологою і швидко забруднювалося, а після експерименту таких явищ не спостерігалося.

Номер слайду 20

Видалення слідів чаю. На кухонному столі часто залишаються сліди від кави і чаю. Я натерла пастою слід від чаю і вимила. Результат мене здивував, все відмилося.

Номер слайду 21

Багато з цих порад настільки прості й настільки потрібні в господарстві, що гріх не скористатися ними. Напевно в запасі кожної господарки ще є безліч способів застосування зубної пасти в нетрадиційних умовах. Ми бачимо,що основна частина рекомендацій дієва, а деякі рекомендації не підтверджують себе. Тому я можу впевнено сказати «Довіряй але перевіряй…».

Номер слайду 22

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 9 клас, Інші матеріали
Додано
2 листопада 2019
Переглядів
843
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку