ПРАКТИЧНА РОБОТА № 5 Виявлення органічних сполук у харчових продуктах. Для того, щоб виконати практичну роботу ОБОВ’ЯЗКОВО переглянути відеодосліди «Виявлення органічних кислот» http://interactive.ranok.com.ua/theme/contentview/serednya-ta-starsha-shkola/hmya-10-klas/14109-laboratorn-dosldi/laboratorniyi-dosld-1-viyavlennya-organchnih-kislot-y-harchovih-prodyktah«Якісні реакції на білки» (проводять два хлопці) https://www.youtube.com/watch?v=Nk. Mm2-z. ZDe. U«Виявлення крохмалю у харчових продуктах» https://www.youtube.com/watch?v=3 RRd. Grnnw. Cc. Харчовий продукт пишете той, з яким проводиться ВІДЕОДОСЛІД!!
Номер слайду 2
Дослід 1 Харчовий продукт. Послідовність дій. Спостереження. Висновки Сік яблучний. Сік виноградний. Йогурт. Капуста. Томати в кожну пробірку поміщаємо універсальний індикаторний папірець р. Н=р. Н=р. Н=р. Н=р. Н= найбільше кислоти міститься в……., найменше- в ….
Номер слайду 3
СІК ЯБЛУЧНИЙСІК ВИНОГРАДНИЙЙОГУРТ
Номер слайду 4
КАПУСТАТОМАТИ
Номер слайду 5
Дослід 2.на наявність ароматичних амінокислот у білках. Харчовий продукт. Послідовність дій. Спостереження. Висновки. Дослід 2. Виявлення білків. Ксантопротеїнова реакція 1) МОЛОКО2) БІЛОК КУРЯЧОГО ЯЙЦЯ 3) ЖЕЛАТИН До кожної пробірки доливаємо концентрованої нітратної кислоти
Номер слайду 6
МОЛОКОБілок курячого яйцяжелатин
Номер слайду 7
Харчовий продукт. Послідовність дій. Спостереження. Висновки. Дослід 3. Виявлення крохмалю у фруктах, овочах, хлібобулочних та м’ясовмісних виробах. Банан2)ківі3)яблуко4) апельсин 5) Цибуля6) Морква7) Капуста8) Картопля9) М‘ясо10) Ковбаса11) Фарш 12) Макарони13) Тісто 14 ) Хліб До кожного продукту додаємо розчин йоду
Номер слайду 8
бананківіяблукоапельсинцибуляморква
Номер слайду 9
капустакартоплям’ясоковбаса
Номер слайду 10
фаршмакаронитістохліб
Номер слайду 11
ВИСНОВОК:на практичній роботі ми навчились виявляти ………………………………… за допомогою …………