Презентація "Практичне завдання Відпрацювання навичок раціонального планування часу і підготовки до Державної підсумкової атестації. Практичне завдання Самооцінка характеру."

Про матеріал
Матеріал з основ здоров'я для 9-го класу загальноосвітніх шкіл за темою "Підготовка до Державної підсумкової атестації. Способи ефективного навчання й підготовки до іспитів". Практичне завдання Відпрацювання навичок раціонального планування часу і підготовки до Державної підсумкової атестації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготовка до Державної підсумкової атестації. Способи ефективного навчання й підготовки до іспитів.

Номер слайду 2

Способи ефективного навчання. Учням доводиться багато слухати на уроках. Незалежно від вашого особистого типу сприйняття інформації, розвивайте навички активного слухання. Процес слухання складається з трьох етапів:

Номер слайду 3

Ефективне читання. Оволодівши навичками активного слухання, ви успішно застосовуватимете в житті набуті знання. Потрібно навчитися читати ефективно. Чим відрізняється читання від ефективного читання? Можна прочитати багато сторінок, а на другий день усе забути. А можна прочитати менше, але проаналізувати текст і запам’ятати важливі думки та ідеї.

Номер слайду 4

Наприклад, щоб ефективно прочитати параграф у підручнику, потрібно:

Номер слайду 5

Метод «Записи: фіксування і створення (ЗФС)»поєднує 2 процеси1. Фіксування — запис ключових моментів оповідання, параграфа, книжки.2. Створення — запис ваших думок і вражень, що виникають під час сприйняття матеріалу. Особливість цього методу в тому, що він дає можливість записувати власні думки і висновки одночасно з ключовими фрагментами матеріалу, який ви слухаєте або читаєте.

Номер слайду 6

Етапи складання таких записів: Розділити аркуш паперу вертикальною лінією, відступивши приблизно на третину від правого краю аркуша.1. Ліва колонка — для фіксування того, що слухаєте чи читаєте: ключових моментів, термінів, понять, формул, тез, малюнків.2. Права колонка — для створення власних записів: думок, відчуттів, вражень, взаємозв’язків, символів, усього, що спаде на думку, хоч би яким дивним, на перший погляд, воно здавалося. Такі дрібниці чи навіть нісенітниці зазвичай досить емоційні. Отож можуть бути чудовим ключем-асоціацією, коли треба щось пригадати. Такі записи можна доповнювати власного графікою, малюнками, позначками-символами тощо. Варто розробити власну систему таких позначок, щоб одні й ті самі поняття в різних текстах чи поясненнях, емоції, образи, враження, які виникають у вас, позначати однаково. Спробуйте створити такий незвичний конспект і ви переконаєтеся, що запам’ятали більше, а сприйняття інформації стало цікавішим і активнішим.

Номер слайду 7

Планування часу. Ефективність навчання значною мірою залежить від планування часу. Зокрема, планувати, скільки часу потрібно для виконання домашніх завдань, допомоги вдома, а скільки — на рухливі ігри у дворі чи на заняття фізичною культурою. Зауважте, що різні заняття найкраще чергувати. Починати завжди слід із найважчої справи. Адже саме на неї витрачається найбільше фізичних сил та емоцій. Починаючи з найважчої справи, можете підвищити ефективність занять. Важливо не відволікатися. Вимкніть комп’ютер і телевізор, коли виконуєте домашні завдання. Попросіть близьких, щоб вас не турбували. Поступово ви звикнете до певної послідовності дій і встигатимете все. А якщо чергуватимете навчання і відпочинок, не втомлюватиметеся. Наприкінці дня потрібно підбивати підсумки роботи. З’ясовувати, чому не виконали заплановане. Ваш час — у ваших руках. Навчившись планувати час, ви завжди ефективно навчатиметеся.

Номер слайду 8

Як готуватися до іспитів і Державної підсумкової атестації ефективно. Усі набуті знання, способи ефективного навчання, навички планування часу стануть у пригоді під час підготовки до іспитів і Державної підсумкової атестації (ДПА).

Номер слайду 9

Поради щодо успішної підготовки

Номер слайду 10

Поради щодо успішної підготовки

Номер слайду 11

Поради щодо успішної підготовки

Номер слайду 12

Поради щодо успішної підготовки

Номер слайду 13

Поради щодо успішної підготовки. Не забувати, що іспити, це не тільки випробування, а й можливість проявити себе, шанс підвищити власні оцінки, тренування пам’яті, мислення, волі, винахідливості, набуття життєвого досвіду. Не хвилюватися через результат. Якщо впоралися — добре. Якщо вийшло не так, як планували, не засмучуватися. Проаналізувати помилки, зробити висновки. Урахувати набутий досвід наступного разу.

Номер слайду 14

Висновок. Щоб учитися ефективно, потрібно розвивати інтелектуальні здібності, логічне та творче мислення, набути навичок активного слухання й ефективного читання. Не менш важливо вміти планувати час. Навички і способи ефективного навчання, планування часу стануть у пригоді особливо під час підготовки до іспитів і Державної підсумкової атестації. Якщо навчитеся планувати час, ви зможете ефективно навчатися не тільки сьогодні, а й у майбутньому.

Номер слайду 15

Підготувала учитель біології Дружківської ЗШ І-ІІІ ступенів №12 Дружківської міської ради Донецької області Шевченко О. В.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Неля Федорова
    Дякую за допомогу у підготовці до уроку.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Петренко Вікторія Валентинівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
1 лютого 2023
Переглядів
3909
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку