Презентація "Права людини"

Про матеріал
Ознайомитися із поняттям «права людини», вміти називати права людини, знати як захистити права людини в Україні та світі. Знати і розуміти, що в умовах чинної конституції скасування будь-якого з цих прав призвело б до серйозної шкоди для демократії. Права людини є природними правами і тому не можуть бути відчужені.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Права людини

Номер слайду 2

СКЛАДОВІ ОСВІТИ З ПРАВ ЛЮДИНИПРО – знання про права людини. ЧЕРЕЗ – контекст і спосіб організації та передачі знань, який має бути сумісний з цінностями прав людини. ДЛЯ – розвиток навичок, позицій і цінностей з метою застосування в їхньому житті і використання/застосування активних дій для заохочення та захисту прав людини

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Вежа прав людини. Палатка (відпочинок), парасолька (захист), тарілка з їжею (фізичні потреби), книга (освіта, свобода думки), ведмедик (відпочинок та ігри), прапорець (захист прав громадян державою), аптечка (медична допомога), конверт (свободаспілкування та самовираження), будинок (приватне життя). Глобус може символізувати ідею захисту прав людини для кожної особи. Як у грі, символи розташовані один над одним, та ми можемо уявити, як вони обертаються по колу. А також, якщо будь-який елемент забрати із цієї вежі, то все розпадеться.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Недоторканність майна. Рівність чоловіків і жінок. Вільні вибори. Чисте та здорове середовище. Доступ до здорової їжі та чистої води. Право на освіту. Свобода думки, совісті та релігії. Одяг та житло для всіх громадян. Невтручання у приватне життя. Свобода пересування.

Номер слайду 9

В умовах чинної конституції скасування будь-якого з цих прав призвело б до серйозної шкоди для демократії. Права людини є природними правами і тому не можуть бути відчужені. Таким чином, перегони на повітряних кулях це обігравання ситуації, і ми сподіваємося, що диктатура ніколи не увійде у наше життя.

Номер слайду 10

Права людини починаються не з держави, не з влади, а з самої людини. Будучи у різних ситуаціях, не залежно від професії, релігії, соціального положення, саме люди порушують права людини.  Якщо кожна людина буде вчиняти по совісті,  враховувати права і свободи свого ближнього, світ стане краще. Починайте з себе, захищайте свої та чужі права. Марина Курин. Видатний філософ Сенека говорив: «Рівність прав не в тому, що всі ними користуються, а в тому, що вони всім надані».

pptx
Додано
30 квітня 2020
Переглядів
1951
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку