Презентація "Молодіжні субкультури"

Про матеріал
Ознайомити учнів із видами молодіжних субкультур, вміти аналізувати їх вплив на молодь; усвідомлювати необхідність збереження власної автономії та індивідуальності як важливої умови самореалізації особистості та формування різноманітного світу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Молодіжні субкультури

Номер слайду 2

Субкультура – це сукупність культурних зразків, тісно пов'язаних з домінантною культурою і у той же час відмінних від неї.

Номер слайду 3

ХіпіХіпі -американський молодіжний рух, який здійснив першу сексуальну революцію, перетворився на субкультуру. Деколи їх називали «діти квітів».

Номер слайду 4

Панки. Люди належать до цього руху тому, що вони слухають панк-рок музику; люди, які окрім того, що слухають цю музику, ще і в житті сповідують панківські принципи.

Номер слайду 5

Скінхеди. Скінхеди — сучасна субкультура. Хлопці голили голови і носили тяжкі боти, які тепер стали атрибутом кожного скіна.

Номер слайду 6

Гопники. Представники радян-ської та пост - радянської субкультури, утвореної в результаті інфільтрації кримінальної естетики в робітниче середовище.

Номер слайду 7

Готи. Представники готичної субкультури, натхненних естетикою готичного роману, естетикою смерті, готичної музики й відносять себе до готики-сцени.

Номер слайду 8

Емо. Емо -найпоширеніша субкультура серед підлітків (хоча іноді і трапляються прихильники старшого віку) Головна риса емо — це вираження та нестримання своїх емоцій, найважливіше — бути собою і не заганяти себе у якісь певні рамки. У емо свої погляди на життя, яке складається з двох основних кольорів: чорного (символізує несправедливість, жорстокість світу) та яскравих кольорів (щасливі емоції, кохання, приємне переживання). Часто це відображається у зовнішньому вигляді послідовників цієї субкультури.

Номер слайду 9

Висновок. Кожна молодіжна субкультура має свою центральну ідею або систему ідей, яка визначає її характер і є тотожною меті її існування. У субкультурах трансформуються традиційні погляди й формується “свій”образ світу і способи буття в ньому. Молодіжна субкультура становить форму соціальної адаптації молоді.

pptx
Додано
30 квітня 2020
Переглядів
1858
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку