Презентація "Права людини. Покоління прав людини. Міжнародні стандарти у сфері прав людини.

Про матеріал
Права людини. Покоління прав людини. Міжнародні стандарти у сфері прав людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Права людини. Покоління прав людини. Міжнародні стандарти у сфері прав людини

Номер слайду 2

1. Як часто говорите й чуєте вислів «Я маю право…»?2. Пригадайте з уроків історії та правознавства, коли й чому людина почала говорити про свої права.

Номер слайду 3

можливості, необхідні для існування й розвитку людини в певних історичних умовах;вимоги людини, адресовані державі й суспільству;певні блага, потреби та інтереси людини;правила, котрі повинні виконувати державні органи у стосунках з людиною;основні стандарти, без яких люди не можуть повноцінно жити, що пов’язані з базовими людськими потребами. Права людини визначають як: Права людини – можливість людини існувати, розвиватися як особистість, задовольняти свої потреби законним шляхом

Номер слайду 4

Свободи – такі правомочності особистості, які можуть бути реалізовані самостійно, без вступу в правовідносини з іншими органами держави, посадовими особами та іншими суб'єктами права. Обов'язки -передбачені і закріплені певний вид і міра необхідної поведінки.

Номер слайду 5

Велика хартія вольностей (Англія, 1215)Петиція про права (Англія, 1628)Habeas Corpus Act (Закон про недоторканність особи) (Англія, 1679)Білль про права (Англія, 1689)Декларація прав Вірджинії (США, 1776)Декларація незалежності США (1776)Конституція США (1787)Білль про права (США, 1791)Декларація прав людини і громадянина (Франція, 1789) та ін. Перші акти, що закріплюютьправа людини:

Номер слайду 6

Покоління прав людини – це історичний етап в еволюції уявлень про права людини, визначений хронологічними рамками, доповненими за змістом нормативно - правовими актами, в яких закріплені права.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Міжнародні стандарти у сфері прав людини: акти, що їх визначають.

Номер слайду 9

pptx
Додано
29 листопада 2022
Переглядів
5353
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку