Презентація «Права людини» на урок з правознавства (9 клас)

Про матеріал

Презентація «Права людини понад усе» містить інформацію про історію, принципи, покоління прав людини, а також Загальну Декларацію прав людини. Може бути використана на уроках правознавства ( 9 клас), а також у позакласній роботі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

п. РАВАПРАВА ЛЮДИНИ ПОНАД УСЕ

Номер слайду 2

ПРАВА ЛЮДИНИВИВЧАТИПРИЙМАТИВІДСТОЮВАТИ

Номер слайду 3

Права людини – це основні права і свободи, які надаються усім людям, незалежно від національності, статі, національного чи етнічного походження, раси, релігії, мови або іншого статусу. Визнання прав людини означає визнання право кожного заявити : я маю ці права, не залежно від поглядів та дій інших, тому що я, так само як і інші, людина. А права людини притаманні кожній людині. ЛЮДСЬКА ГІДНІСТЬРІВНІСТЬПрава людини можна розуміти як щось, що визначає базові норми, необхідні для того, щоб жити з відчуттям гідності, а їх універсальність витікає з того, що у цьому усі люди рівні. Ми не можемо і не маємо нікого виділяти у цьому.

Номер слайду 4

ПРИНЦИПИ

Номер слайду 5

Громадянські та політичні права, свобода вираження, свобода асоціацій, право на життя, справедливий суд, права на участь в політичному житті суспільства. Соціальні, економічні та культурні права, відповідний рівень життя, право на труд, на вступ в профспілки, на здоров’я та освіту.«Нові», в процесі становлення та прийняття. Вони відносяться до колективних прав суспільства та народу. Право на сталий розвиток, мир та здорове середовище. ПРАВА СВОБОДИПРАВА РІВНОСТІПРАВА СОЛІДАРНОСТІПОКОЛІННЯ ПРАВІІІІІІ

Номер слайду 6

Територіальні, передбачають наявність громадянства, тобто юридичний зв’язок людини і держави. Спеціально-соціальні (юридичні) – закріплюються в законодавстві, нормативно-правових договорах, судових прецедентах і перебувають під захистом держави, громадянином якої є особа. Політично залежні – залежать від політики держави, державного (політичного) режиму задовольняють як природні потреби, так і політичні та інші інтереси.Є визначено зобов’язальними – залежать від виконання обов’язків, які мають громадяни держави. Мають чітко окреслену форму вираження і сферу реалізації – первинно закріплені в конституції певної держави, і їх реалізація охоплює сферу відносин індивіда з державою. ПРАВА ГРОМАДЯНИНАГромадянство – основний канал, яким здійснюються права людини.

Номер слайду 7

«Для того, щоб створити кращий світ, ми повинні спілкуватися та слухати один одного. Рада Європи – це те місце, де думкою діляться та обмінюються. Комунікація – це розуміння. Розуміння – це повага. Повага – це права людини. Права людини – це демократія. А демократія – це верховенство права.»Для держав – членів Ради Європи права людини є складовою частиною їх правової бази, тому вони мають стати не від’ємною частиною освіти молоді.

Номер слайду 8

Елеонора Рузвельт, Голова Комісії ООН з прав людини, яка підготувала проект Загальної декларації прав людини. Європейські держави зробили значний внесок в розробку найважливішої декларації ХХ століття по правам людини – Загальна декларація прав людини, прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року. Прийнята двома роками пізніше Європейська конвенція з захисту прав людини, яка має юридичну силу для всіх держав-членів Ради Європи, яка заснована на принципі та дусі документа ООН.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

«Загальна декларація прав людини» — рішення Генеральної Асамблеї ООН, яке є найавторитетнішим джерелом міжнародних норм щодо прав людини.

Номер слайду 11

ПАСПОРТ ПРАВ ЛЮДИНИ 1. ПІБЗагальна декларація прав людини 2. Національність. Громадянин світу4. Стать. Всі5. Місце народження. Організація об’єднаних націй3. Дата народження10 грудня 19486. Дата видачі10 грудня 1948 7. Дата закінчення терміну дії паспорта. Ніколи8. Підпис власника паспорту. Кожен/кожна усюди

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Україна ратифікувала ці акти 1973 р. Понад сто країн світу також ратифікували ці акти. Тим самим вони зобов'язалися привести своє національне законодавство у відповідність до прописаних у пактах вимог. Міжнародно-правові акти отримали верховенство над внутрішнім законодавством. А це надало можливість громадянину, чиї політичні чи громадянські права порушені, звернутися за захистом безпосередньо до Комітету з прав людини при ООН, якщо він вичерпав можливості захисту, надані національним законодавством. Якщо ж певне право людини не отримало конституційного закріплення з боку держави, воно визнається таким на основі міжнародних актів.

Номер слайду 14

ПРАВА ЛЮДИНИВИВЧАТИПРИЙМАТИВІДСТОЮВАТИ

Номер слайду 15

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Ярко Виктория
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Кушнір Ірина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 серпня 2018
Переглядів
17549
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку