Презентація: "Правила безпеки дітей у школі"

Про матеріал
Презентація по темі :"Правила безпеки дітей у школі". Висвітлені памятки та правила поведінки у різних місцях у школі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Тема уроку: “Правила безпеки дітей у школі”

Номер слайду 3

Увага! Інколи ці речі в шкільному приміщенні можуть бути небезпечними

Номер слайду 4

Не бігай коридорами

Номер слайду 5

Не грайся біля вікон 

Номер слайду 6

Не відчиняй несподівано двері

Номер слайду 7

Не бігай сходами, не спускайся по перилах

Номер слайду 8

Не кидайся предметами

Номер слайду 9

Поводься в школі обережно, щоб не завдати шкоди ні собі, ні іншим

Номер слайду 10

       ПРАВИЛА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ      1. Не грайся із сірниками та іншими запалювальними засобами.     2. Користуйся газовою плитою тільки у присутності дорослих.     3. Без дозволу дорослих не вмикай електроприлади. Не залишай їх без нагляду.     4. Не клади іграшки, книжки, одяг біля запалених печей чи увімкнених обігрівальних електроприладів.     5. Не розпалюй багаття в недозволених місцях.     6. Не користуйся відкритим вогнем(свічками, сірниками) у помешканнях, сараях, підвалах, на горищах.  

Номер слайду 11

Правила поведінки в їдальніУ їдальню не забігай, а заходь спокійно. Сядь за стіл і побажай друзям: «Смачного!»За столом сиди прямо, не клади лікті на стіл, ногу на ногу, не штовхайся. Не їж поспіхом, пережовуй їжу ретельно, не плямкай. Не розмовляй, не смійся. Не грайся хлібом, не розкидай його. Подякуй кухарям і черговим за смачний обід.

Номер слайду 12

Правила поведінки у спортивному заліНа уроки фізкультури приходь у спортивній формі. Без дозволу вчителя не вилазь на спортивні знаряддя. Будь уважним, чітко виконуй вказівки вчителя. На уроках фізкультури отримуй задоволення від руху.

Номер слайду 13

Правила поведінки на перервах у коридорі та вестибюліПо коридору не бігай, не бешкетуй. У коридорах школи рухайся спокійним кроком, без шуму. Не штовхай присутніх. Не сміти у класі, коридорах. Розмовляй спокійним голосом, не кричи. Не кидайся сторонніми предметами.-Не грайся біля вікна чи на підвіконні. Акуратно й уважно користуйся дверима, не встромляй руки у дверні отвори, не бешкетуй, не ляс­кай дверима, не відчиняй їх зненацька. Не стрибай, не бігай по сходах, не штовхай тих, що йдуть попереду, не смикай дітей за портфелі, не роби підніжки. На сходах не перегинайся через поруччя, не з'їжджай по перилах, дивися собі під ноги, тримайся правого боку.

Номер слайду 14

Правила поведінки на уроках трудового навчання. Роботу розпочинай лише з дозволу вчителя. Використовуй інструменти лише за призначен­ням. Користуйся прийомами роботи з інструментами, які показав учитель. У процесі роботи не розмовляй, будь уважний. Бережи парту. Під час роботи тримай своє робоче місце в належ­ному порядку, а після роботи акуратно прибери його. 

Номер слайду 15

Запам'ятайте!Не грайте на сходах, біля вікон, теплиць і люків. Не штовхайтесь. Не грайте палицями, рогатками, гострими і важкими предметами. Оминайте смітники — там бруд, сморід, багато мікробів.

Номер слайду 16

Малюнки безпечні і небезпечні місця на подвірї

Номер слайду 17

Запам'ятайте!Не гуляйте і не грайте біля покинутих будинків, люків, на будівельних майданчиках, поблизу проїж­джої частини дороги, місць, де проводяться будівель­ні роботи. Не лізьте на дах чи на дерева. Грайте та відпочивайте тільки на дитячому або спортивному майданчику. Будьте обережним з бездомними тваринами. Краще обходь їх.

Номер слайду 18

Поведінка учнів  в спальні: В спальні проводиться час тільки перед відбоєм та після підйому. Користуйся тільки своїми особистими речами, не передавай їх нікому, сам не бери чужіречі. Застилай ліжко красиво; зберігай рушники у спеціально відведених місцях. В спальні забороняється грати в рухливі ігри, приймати їжу. Особисті речі тримай в шафі для одягу у відведеному для тебе місці. Не залишай без догляду цінні речі: гроші, прикраси, телефон та інше. Ти сам відповідаєш за їх збереження. В спальній кімнаті перевзуйся в кімнатне взуття. Якщо ти відчуваєш себе зле, скажи про це обов’язково вихователю, (помічнику вихователя). В тумбочці зберігай предмети особистої гігієни. Брудний одяг зберігай окремо від чистого, або тримай його у  спеціальному пакеті.

Номер слайду 19

 ПРАВИЛА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ                                      1. Не грайся із сірниками та іншими запалювальними засобами.     2. Користуйся газовою плитою тільки у присутності дорослих.     3. Без дозволу дорослих не вмикай електроприлади. Не залишай їх без нагляду.     4. Не клади іграшки, книжки, одяг біля запалених печей чи увімкнених обігрівальних електроприладів.     5. Не розпалюй багаття в недозволених місцях.     6. Не користуйся відкритим вогнем(свічками, сірниками) у помешканнях, сараях, підвалах, на горищах.  

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.4
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Кулак Ірина Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Хорольська Уляна Іванівна
    Загальна:
    3.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Пов’язані теми
Позашкільна освіта, Виховна робота
Інкл
Додано
18 жовтня 2021
Переглядів
10675
Оцінка розробки
4.4 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку