Презентація:"Правила безпеки на уроці фізичної культури"

Про матеріал
Презентація:"Правила безпеки на уроці фізичної культури". Підійде, як для першого уроку так і для подальших уроків фізичної культури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала. Вчитель фізичної культури. Таран Вікторія Володимирівна

Номер слайду 2

Учні допускаються до уроків фізичної культури після проходження профілактичного медичного огляду та розподіляються по трьом медичним групам: - основна медична група; - підготовча медична група; - спеціальна медична група.

Номер слайду 3

Під час занять учні перебувають на уроці в спортивній формі і взутті встановленого зразка з урахуванням всіх санітарно-гігієнічних норм і правил. Урок починається і закінчується за дзвінком відповідно до розкладу. Учні чітко дотримуються інструкції з техніки безпеки на уроках (заняттях) з фізичної культури, а також вимог санітарних норм і правил особистої гігієни.

Номер слайду 4

Вимоги техніки безпеки перед початком занять1. Заходити до роздягальні тільки з дозволу вчителя, не кваплячись, спокійно.2. Переодягатися спокійно.3. Одягнути спортивний одяг і взуття.4. Зняти з себе ключі, прикраси, предмети, які можуть привести до травмування.5. Одяг, взуття учнів, їх зачіска повинні відповідати вимогам безпеки і не створювати загрозу життю та здоров’ю, волосся повинно бути зібраним, щоб не обмежувати можливості зору.6. Особисті речі скласти у роздягальні.7. Входити до спортивної зали тільки з дозволу вчителя.9. Під час пересування не штовхатися, не випереджати один одного.

Номер слайду 5

В разі погіршення стану здоров`я повідомити про це вчителя. На майданчику шикуватися на місці, вказаному вчителем, і чекати його вказівок. Не можна самостійно пересуватися по майданчику, самостійно виконувати вправи з інструментами, на спортивних снарядах тощо. Учні, звільнені від занять, повинні зайняти місце, вказане учителем. Урок починається за дзвінком з шикування. Учні, які не готові до уроку через хворобу, або іншої причини, присутні на занятті у змінному взутті (якщо урок проводиться в залі). Звільнені від занять повинні уважно стежити за грою, щоб уникнути удару м’ячем чи зіткнення із гравцями.

Номер слайду 6

 Протягом уроку учні повинні дотримуватися наступних правил:не починати заняття без дозволу вчителя;не починати заняття без розминки;не виконувати вправи на несправних снарядах;не виконувати вправи без страховки;не заходити в спортивний зал без спортивного взуття;не вживати жувальну гумку на уроці;не носити на уроках фізкультури ланцюжки, обручки та годинники;не штовхати у спину учня, що біжить попереду;не підсідати під гравця, що вистрибує.не робити підніжки, не чіплятися за форму інших учнів;не переносити важкі прилади без дозволу вчителя;не змінювати висоту приладів без дозволу вчителя;не переходити від приладу до приладу без дозволу вчителя;не залишати самовільно місце занять;не виконувати інші дії без дозволу вчителя;дотримуватися правил і норм поведінки;не порушувати вимог дисципліни учнів в школі (не курити в спортивних приміщеннях і на спортмайданчиках, не приносити вибухонебезпечні й отруйні речовини).

Номер слайду 7

У разі перевтоми або поганого самопочуття, учень повинен припинити заняття і попередньо повідомивши вчителя фізкультури, звернутися до медичного пункту школи

Номер слайду 8

Під час проведення занять із спортивних ігор (футбол, баскетбол, гандбол): Учні мають виконувати вказівки вчителя, дотримуватись встановлених правил і послідовність занять, поступово додавати навантаження на м'язи з метою запобігання травмувань. Перед початком гри слід відпрацювати техніку ударів і ловлення м'яча, правильну стійку і падіння під час приймання м'яча, персональний захист. Одяг учнів має бути легким, не заважати руху, взуття у гравців – гандболістів, баскетболістів – на гнучкій підошві, у футболістів – на жорсткій підошві. Учням не слід носити на собі будь-які предмети, небезпечні для себе та інших гравців.

Номер слайду 9

Вимоги безпеки після закінчення уроку1. Урок закінчується шикуванням, на якому оголошуються його підсумки, повідомляються оцінки, домашнє завдання.2. Учні організовано залишають спортивну залу або спортивний майданчик і розходяться по роздягальнях.3. Під час одягнення необхідно бути охайним, не штовхатись.4. Черговий по класу прибирає роздягальню і передає її вчителю фізичного виховання.5. Кожному учню після занять у спортзалі необхідно ретельно вимити руки та обличчя з милом.

Номер слайду 10

Твоє здоров’я - у твоїх руках

pptx
Додано
13 листопада 2022
Переглядів
2771
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку