Презентація "Правила поведінки у віршах для наймолодших "

Про матеріал
Усі ми родом з дитинства. Щоб наше життя було приємним і безпечним, є установлені правила поведінки у суспільстві. Дуже доречно буде їх повторити і обговорити разом із героями віршів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ ( у віршах )

Номер слайду 2

УМИВАЙСЯ ЗРАНКУКошенятко вранці – рано. Умивається старанно: Миє носик, вушка , очі, Бо чистеньким бути хоче. Кошенятка вчила мати:“ Личко треба умивати, Щоб весь день ходити чистим, Наче сонце променисте .”

Номер слайду 3

ЧИСТЬ ЗУБКИКрокодил щоранку мився,Зубки чистити лінився,А тепер не їсть нічого: Зубик заболів у нього!Щоби зубки не боліли. Та були міцні, біліли,Ти із щіткою дружи, Зубки чисть і бережи.

Номер слайду 4

МИЙ РУЧКИЗнає крихітка єнотик: Щоби не болів животик,Лапки милом і водою. Мити слід перед їдою. Після вулиці удома. Знов помий, це всім відомо. І як з туалету йдеш,Лапки добре вимий теж!

Номер слайду 5

ДОБРЕ ЇЖВедмежа погано їло,Через це воно хворілоІ було слабе й худеньке. Хочеш бути здоровеньким?Треба їсти всі продукти: М’ясо, овочі та фрукти. Добре ведмежа поїло – І набралось з їжі сили.

Номер слайду 6

не пустуй під час їди. Не сутулься, сиди прямо,-Тигренятка вчила мама. –І коли ти за столом, Прошу , не крути хвостом. Суп на стіл не розливайІ ногами не махай !Будь слухняним тигренятком: Чемним виростеш , як татко !

Номер слайду 7

ПРИБИРАЙ ІГРАШКИСвинка грається , сміється,Ну а потім – прибереться : Заведе в гараж машинки, Кубики складе в корзинку. Пасочки спочинуть трішки,Та й лялькам вже час у ліжко. Прибирають навіть свинкиІграшки в свої хатинки!

Номер слайду 8

ДОПОМАГАЙ МАТУСІЯк немає в домі ладу, Білченя всьому дасть раду: Застеля свою канапу,Візьме віника у лапу,Прибере все... Гляне мама:“ Я зробила би так само! ”Ти, напевне , теж так можешІ матусі допоможеш!

Номер слайду 9

СЛУХАЙСЯ БАТЬКІВМавпочці казала мама:“ Ти не грайся з сірниками!”А дочка не чує наче, Чиркнула - й одразу плаче!Обпекла собі долоню!“Що ж не слухалась ти , доню ?”Щоб уникнути біди, Слухайся батьків завжди!

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
22 серпня 2023
Переглядів
421
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку