Презентація "Правила сортування сміття. Значення кольорів сміттєвих контейнерів"

Про матеріал
Навчальна презентація призначена для розкриття теми "Правила сортування сміття. Значення кольорів сміттєвих контейнерів", при викладанні позашкільного гуртка "Відповідальне споживання" на базі КПНЗ "Станція юних натуралістів Тернівського району" КМР. Автор керівник гуртка Ханченко Дар'я Олегівна. Ролик зроблено за допомогою сервісу Canva https://www.canva.com/join/btx-zfs-ckd
Перегляд файлу

image

image

ЩО ГОВОРИТЬ ЗАКОНОДАВСТВО

imageВарто зауважити, що 1 с чня 2018 року було внесено правку у Закон «Про в дходи», який суворо зобов’язує сортувати см ття та забороняє захоронення на пол гонах неперероблених твердих в дход в. Зокрема йдеться й про те, що кожен українець повинен сортувати см ття, адже за безд яльн сть передбачено штрафну санкц ю: її м н мальний розм р становить 340 гривень, а максимальний – 1360. Однак деталей не пояснили, а окрем контейнери встановили не скр зь

image

image

ЯК СОРТУВАТИ СМІТТЯ – 6 ПРОСТИХ КРОКІВ:

image Крок 1. Обер ть окрем контейнери для кожного виду сировини (дивись правила сортування см ття вище).

imageimage Крок 2. Попередньо п дготуйте сировину: промийте її в д залишк в їж та висуш сть (зн майте кришки з фольги з йогурт в чи сметани, а також металев кришки). image Крок 3. Зменш ть обєм пакувального матер алу (випуст ть пов тря з пляшок й скрут ть їх, розклад ть коробки та упаковки, спресуйте зал зн бляшанки);

image Крок 4. У контейнер «Пап р» заборонено викидати: квитки на транспорт, чеки, паперов рушники, серветки, туалетний пап р, стаканчики для кави, пергамент).

image Крок 5. У контейнер «Пластик» не можна викидати: обгортки в д цукерок, файли, вушн палички, зубн щ тки). image Крок 6. Якщо у Вас є дача чи проживаєте в приватному будинку, то маєте чудову можлив сть компостувати орган чн в дходи й перетворити їх у добриво. Для аграр єв снують промислов компостн контейнери.

ПОВЕРНЕННЯ РЕСУРСІВ У ЦИКЛ ВИРОБНИЦТВА

З пункту прийому відходи відправляються за переробні заводи. Там з них створюють вторинну сировину, з якого потім виготовляють нову продукцію.

Це дуже важливо, оскільки для створення чогось нового не потрібно знову добувати ресурси, а можна скористатися вже наявними.

imageНаприклад, для виготовлення паперу не потрбно знову пиляти лс, досить переробити макулатуру. Таким способом пдприємство економить кошти, адже вторсировина коштує дешевше.

Для людей це теж великий плюс, менше пиляють деревчистше повтря. Вдокремлюючи харчов вдходи вд макулатури, ми збергаєм лс.

Можна зробити висновок, що, сортуючи смття, ми економимо природн багатства для наших нащадкв.

image

imageАле ж крім офіційних полігонів є ще величезна     кількість великих несанкціонованих звалищ. Таких в Україні налічується     близько   32 тисяч. Ці землі дуже довго будуть непридатні для     раціонального використання.

Сортуючи сміття,

люди вносять свій внесок у скорочення звалищ і сміттєвих полігонів.

image

НА ЗАВЕРШЕННЯ

Тепер ви знаєте, як потрібно сортування сміття, і які існують кольори сміттєвих баків. Сортуючи сміття, ми:

*               отримуємо доходи;

*               скорочуємо кількість засмічених сміттям територій;

*               imageбережемо багатства природи;повертаємо вже здобуті

ресурси у виробництво;

*               очищуємо свою совість.

Сортування сміття, звичайно, не врятує світ, але хоча б зробить його чистішим. Тільки ми, люди, що живуть зараз, можемо вплинути на екологію планети в майбутньому, на те, який дістанеться Земля нашим дітям і онукам.

pdf
Додано
22 квітня 2022
Переглядів
660
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку