Презентація "Правила техніки безпеки в кабінеті інформатики" (ч1)

Про матеріал
Техніка безпеки у кабінеті інформатики та ІКТ. Правила роботи з комп’ютером. Комп’ютерний клас - приміщення підвищеної небезпеки і вимагає особливих правил поведінки , які необхідно дотримуватись.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Техніка безпеки у кабінеті інформатики. Правила роботи з комп’ютером

Номер слайду 2

Комп’ютерний клас є приміщенням підвищеної небезпеки і вимагає особливих правил поведінки

Номер слайду 3

Для чого це потрібно: збереження життя і здоров’я збереження техніки Вимоги до учнів: пройти інструктаж дотримуватися правил поведінки виконувати вимоги учителя В кабінеті повинна бути: аптечка для надання першої допомоги вогнегасник Загальні положення

Номер слайду 4

Збереження життя та здоров’я Збереження техніки Навіщо це потрібно?

Номер слайду 5

Електричний струм Випромінювання Небезпеки в комп’ютерному класі

Номер слайду 6

Правила поведінки Не дозволено: заходити в кабінет у верхньому одязі, брудному взутті, з громіздкими предметами; бігати, стрибати; голосно розмовляти, відволікати; ставити сумки і портфелі на комп’ютерні столи і поряд з ними; самостійно вмикати та вимикати будь-які пристрої; не можна приносити продукти харчування. У кабінет інформатики заходити лише з дозволу вчителя, спокійно, не штовхаючись, не бігати

Номер слайду 7

Не можна працювати при поганому самопочутті; підключати та вимикати кабелі; працювати з вологими руками; зрушувати з місця монітор, системний блок; силою натискати кнопки на клавіатурі та мишці; самостійно усувати несправності;

Номер слайду 8

Без дозволу вчителя не можна включати та виключати комп’ютер; вмикати звукові колонки; запускати програми; відкривати документи; змінювати налаштування комп’ютера; заходити в мережу; знищувати файли та папки; користуватись дискетами, дисками, флешками;

Номер слайду 9

Правильна постава Під час роботи за комп’ютером учень повинен зберігати правильну поставу. Спина повинна мати опору. Лінія погляду повинна бути перпендикулярною до екрана. Відстань очей від екрана повинна бути не менше 60–70 cм (на довжину простягнутої руки). Якщо ви носите окуляри – їх обов'язково слід одягати при роботі з комп’ютером

Номер слайду 10

Аварійні ситуації При поганому самопочутті та головному болі: припинити роботу; повідомити про це учителя. При появі незвичних звуків, запаху: вимкнути комп’ютер; повідомити про це учителя. При пожежі: припинити роботу; під керівництвом учителя залишити кабінет. При ураженні електричним струмом: негайно відключити напругу живлення; надати першу допомогу потерпілому; доставити його в медпункт.

Номер слайду 11

По закінченню роботи привести в порядок робоче місце закрити вікна всіх програм; вилучити свої файли з Робочого Столу; поставити крісло на своє місце. здати учителю видані матеріали, дискети,… при необхідності виключити комп’ютер

Номер слайду 12

Правила колективної роботи за кожним учнем закріплений комп’ютер кожний створює свою папку всередині папки свого класу: Неможна без дозволу учителя: встановлювати і запускати сторонні програми; записувати свої файли в чужу папку; переглядати і змінювати вміст чужої папки; створювати приховані файли і папки; змінювати налаштування комп’ютера операційної системи

Номер слайду 13

Правила роботи з дискетами і дисками Загальні правила: можна використовувати дискети для перенесення своїх навчальних файлів; дискети повинні бути перевірені антивірусними програмами. Неможна без дозволу учителя: використовувати CD, DVD і флеш-диски; копіювати на жорсткий диск інформацію з дискет (CD, DVD, флеш-дисків) і навпаки; завантажувати комп’ютер із системної дискети (CD, DVD, флеш-диска).

Номер слайду 14

Правила використання мережі Інтернет Дозволяється працювати в мережі Інтернет, якщо: це передбачено темою уроку, або…; учень виконав і здав завдання даного уроку. Заборонено: відвідувати сайти, присвячені еротиці, тероризму і т.д.; відвідувати ігрові сайти; регіструватися на сайтах, пересилати інформацію в ЗМІ та інші організації; встановлювати через Інтернет будь-які програми, активні елементи, додаткові модулі.

Номер слайду 15

Правила роботи в мережі Інтернет Можна: використовувати електронну пошту на сайтах з Web-інтерфейсом; шукати матеріали та ілюстрації для рефератів. Скачувати інформацію з мережі Інтернет: об’ємом більше 1 Мб можна тільки з дозволу учителя; Забороняється запускати програми, одержані через Інтернет, в тому числі архіви, що саморозпаковуються; Усі скачані файли повинні бути вилучені із шкільних комп’ютерів у найкоротший термін.

Номер слайду 16

Після завершення роботи привести в порядок своє робоче місце біля комп’ютера та за партою; закрити всі відкриті вікна програм; поставити на місце стільці. Не забувайте свої речі!!!

Номер слайду 17

Вправи для очей Заплющити очі, сильно напружуючи очні м’язи на рахунок 1– 4, потім розплющити їх, розслабивши м’язи очей, дивлячись вдалину на рахунок 1–6. Повторити 4–5 разів. Дивитися на перенісся, затримуючи погляд на рахунок 1–4. Поглянути вдаль на рахунок 1–6. Повторити 4–5 разів. Не повертаючи голови, подивитися праворуч і зафіксувати погляд на рахунок 1–4, потім подивитись прямо на рахунок 1–6. Аналогічно виконуються вправи з фіксацією погляду ліворуч, угору, вниз на рахунок 1–6. Повторити 3–4 рази.

Номер слайду 18

Увімкнення комп’ютера Комп'ютер після ввімкнення струму ще не готовий до початку роботи. Після ввімкнення комп'ютер починає сам перевіряти справність своїх пристроїв. Після перевірки пристроїв комп'ютер ще не в змозі виконувати роботу. Він споживає струм, горять лампочки, світиться екран, шумить вентилятор — і тільки.

Номер слайду 19

Завантаження комп’ютера Завантаження полягає у тому, що програми операційної системи переписуються з вінчестера або дискети, де вони зберігаються, в оперативну пам’ять, де вони будуть виконуватися при роботі комп’ютера. Завантаження операційної системи відбувається автоматично Комп’ютери завантажують операційну систему з вінчестера або із спеціальної (системної) дискети.

Номер слайду 20

Комп'ютер – це складний пристрій, при роботі з ним потрібно дотримуватися правил поведінки. http://vsimppt.com.ua/ Сьогодні * Пам'ятай!

Номер слайду 21

В правилі поведінки переплутались усі слова. Розставте усі слова по місцях слід, Щоб, читати, роботу, починати, інструкцію!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Usenko Tamaraandr
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
19 лютого 2019
Переглядів
14179
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку