Презентація "Правильне харчування - шлях до здоров я та довголіття в сучасних умовах"

Про матеріал

Презентація "Правильне харчування –шлях до здоров'я та довголіття в сучасних умовах" містить методичні рекомендації до вивчення теми "Харчування" на уроках основи здоров'я у 6, 7, 8, 9 класах та представлені приклади використання інтерактивних методів таких як складання сенканів, колажів, мозковий штурм.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правильне харчування – шлях до здоров’я та довголіття в сучасних умовах Дук Надія Олександрівна Гімназія №107 м.Запоріжжя

Номер слайду 2

5 клас Здоров’я – наріжна умова розвитку людини. Чинники здоров ’я . Фізичний розвиток підлітків. Харчування як чинник росту і розвитку. 6 клас Харчування підлітків Вікові вимоги до харчування. Калорійність харчування та енерговитрати залежно від фізичних навантажень. Практична робота: Визначення калорійності щоденного харчування. Вимоги до харчування, питного режиму при інтенсивному фізичному тренуванні підлітків. Профілактика йододефіциту. 7 клас Спосіб життя і здоров’я. Формування здорового способу життя. Значення навичок і звичок для здоров’я. Правила здорового способу життя. Вибір способу життя. Практична робота: Складання індивідуального плану здорового способу життя. Косметичні проблеми підлітків. Харчування як один з чинників впливу на стан шкіри. 8 клас Оздоровчі системи. Оздоровче харчування. Основи безпеки харчування. 9 клас Взаємозв’язок основних ознак, складових частин і чинників здоров’я. Глобальні небезпеки. Продовольча проблема.

Номер слайду 3

Знання неможливо передати учневі, їх можна запропонувати, підказати, але оволодіти ними людина повинна шляхом власної діяльності. У розвивальному навчанні центральною фігурою, від якої залежить успіх, є не вчитель, а учень. І функція вчителя полягає не в передачі знань, а в організації навчальної діяльності дітей. Суть технології розвивального навчання можна передати словами китайської мудрості: Понад 2400 років тому Конфуцій сказав: Те що я чую, я забуваю. Те, що я бачу, я пам'ятаю. Те, що я роблю, я розумію. Дещо змінивши слова великого китайського педагога, можна сформулювати кредо інтерактивного навчання. Те, що я чую, я забуваю. Те, що я бачу й чую, я трохи пам'ятаю. Те, що я чую, бачу й оюговорюю, я починаю розуміти. Коли я чую, бачу, обговорюю й роблю, я набуваю знань і навичок. Коли я передаю знання іншим, я стаю майстром. Центральною частиною уроку є интерактивна вправа.

Номер слайду 4

Технології інтерактивного навчання 1) Робота в парах. 2) Робота в малих групах 3) Мозковий штурм 4) Рольова (ділова) гра. 5) Займи позицію. 6) Дискусія. 7) Інформаційні технології навчання. Мультимедійні презентації.

Номер слайду 5

Харчування є одним з найважливіших чинників навколишнього середовища, який впливає на стан здоров’я, працездатність, розумовий та фізичний розвиток, а також на тривалість життя людини

Номер слайду 6

Мозковий штурм

Номер слайду 7

Що впливає на вибір харчування?

Номер слайду 8

Синквейн Синквейн – це не спосіб перевірки знань учнів, у нього інша задача, причому, більш універсальна. Синквейн – це спосіб на будь-якому етапі уроку, вивчення теми, перевірити, що знаходиться на рівні асоціацій у кожного з учасників, які в них почуття і відношення до даної теми. “Що ви про це знаєте? Що думаєте?” Проаналізувавши отримані дані, можна коригувати хід уроку, уяву учнів про дане поняття в процесі вивчення теми. Як це робити? Перший рядок – назва ( як правило іменник) Другий - опис ( два прикметника) Третій - дія ( три дієслова) Четвертий - почуття ( речення з чотирьох слів) Пятий - повторення сутності поняття (синонім назви) Приклад: Їжа Корисна, смачна Живить, радує, веселить Раціональне харчування – шлях до довголіття Здоровя

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Компоненти їжі. Робота в групах. Складання колажу.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Піраміда правильного харчування

Номер слайду 14

Піраміда правильного харчування

Номер слайду 15

8 клас Оздоровчі системи. Оздоровче харчування. Основи безпеки харчування. Каша Яблука Чай Горіхи Колбаса Лимони Мясо Білки Торт Морозиво Жири Вермішель Піцца Вуглеводи Цукор Риба Мінеральні речовини Хліб Молоко Вітаміни Масло Сир вода Сік Картопля Ягоди Молоко Мінеральна вода

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Дидактичний матеріл

Номер слайду 18

Вибери і поясни Завдання 1. Перед вами три салата: морква з цукром, морква зі сметаною і морква з майонезом. Який салат корисніший і чому? Які ще продукти треба вживати зі сметаною або олією? Завдання 2  Капуста свіжа, квашена і тушкована. Яка корисніша і чому? Завдання 3 Який продукт містить більше йоду: капуста білокачанна, капуста цвітна і капуста морська? 

Номер слайду 19

Практична робота Визначити ІМТ – це показник краси чи здоров̓я? Вирахувати ІМТ для учасників групи. Визначити відсоток учнів з низьким, високим і нормальним значенням ІМТ. Визначити наслідки для організму недостатньої ваги, надлишкової маси тіла, а також наслідки невиконання правил раціонального харчування для групи з нормальним показником ІМТ. На основі рекомендацій розробити пам̓ятки для учнів з різним показником ІМТ

Номер слайду 20

Мультимедійні презентації При викладанні навчального матеріалу використовуються такі презентації: Харчування підлітків Вітаміни Правильний сніданок В результаті досліджень учні 9-х класів розробили такі презентації: Що знаходиться в моєму холодильнику? Переїдання – проблема суспільства ГМО – шкода чи панацея

Номер слайду 21

Тільки при правильному виборі продуктів харчування, раціонально складеному раціоні харчування людина отримує всі необхідні поживні речовини, що дозволяє їй зберігати своє здоров̓я на довгі роки!

Номер слайду 22

Бажаю здоров̓я!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ченуша Олена Юріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додав(-ла)
Дук Надія
Додано
26 липня 2018
Переглядів
2130
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку