Презентація "Правознайка"

Про матеріал
Дуже не просто учням молодших класів пояснити їх права та обов'язки. Дана презентація допомагає у цьому. Завдяки казковим героям та їх пригодам психологу буде легко донести до учнів потрібну інформацію.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подорож в країну «Правознайки»

Номер слайду 2

ООН - міжнародна організація, до якої входить більше, ніж 150 країн світу. Вона утворена в 1945 році. Це організація, яка приймає міжнародні закони за згодою держав і намагається контролювати їх дотримання, стежити за безпекою у світі і не допускати війни. Подивіться уважно, скільки правових документів було прийнято, щоб виробити та вдосконалити права дитини.1924 р. - перша Декларація прав дитини1959 р. - Декларація прав дитини1982 р. - Конвенція ООН про права дитини. Зазначимо, що права, викладені в Конвенції ООН, набувають сили лише в тих державах, які підписали цю Конвенцію і зобов'язалися її виконувати. На жаль, сьогодні є країни, в яких права дитини порушуються. Наша ж держава прагне, щоб у її юних громадян було щасливе дитинство:1991 р. - Україна підписала Конвенцію ООН про права дитини і зобов'язалася її виконувати1991 р. - прийнято Закон України про освіту1996 р. - прийнято Конституцію України2001 р. - прийнято Закон України «про охорону дитинства».

Номер слайду 3

Права дитини*Усі діти мають право вільно висловлювати свою думку.*Усі діти мають право на вільне спілкування.*Усі діти мають право на свободу совісті, думки і релігії.*Усі діти мають право на отримання інформації.*Усі діти мають право на відпочинок і дозвілля.*Усі діти мають право на повноцінне харчування.*Усі діти мають право на отримання освіти.*Усі діти мають право на медичну допомогу.*Усі діти є рівні у правах, ніхто не повинен їх порушувати.*Жодна дитини не повинна бути жертвою насильства або війни.*Жодна дитини не повинна бути скривджена і зневажена.*Кожна дитина має право на любов і спілкування.*Особлива турбота дітям-інвалідам.*Особлива турбота дітям-біженцям.*Особлива турбота дітям без сімей.*Особлива увага дітям, що перебувають у конфлікті з законом.

Номер слайду 4

Гра « Пошта казкових героїв»На адресу нашої школи надійшли якісь незвичні листи. З вашого дозволу я відкрию один, і ми разом дізнаємось, від кого вони.

Номер слайду 5

«Я Зайчисько, я маленький, хатку мав собі гарненьку, та прийшла коза рогата, і нема у мене хати. Ой, хутчіш допоможіть, мої права ви підкажіть».

Номер слайду 6

"Рятуйте! Нас з’їв сірий вовк !"

Номер слайду 7

"Мені дуже холодно в зимовому лісі. Діти, допоможіть знайти квіти."

Номер слайду 8

"Діти, мене відвезли від бабусі і названої сестри в льодове царство. Мені холодно, я хочу додому."

Номер слайду 9

"Діти,я хочу на бал, а мене примушують працювати без відпочинку

Номер слайду 10

Зупинка перша «Захищаємо права казкових героїв»

Номер слайду 11

Англійська народна казка «Троє поросят»

Номер слайду 12

Народна казка «Вовк і семеро козенят»

Номер слайду 13

Російська народна казка «Маша і ведмідь»

Номер слайду 14

Казка О. Толстого «Золотий ключик, або Пригоди Буратіно»

Номер слайду 15

Ш. Перро «Попелюшка або Кришталевий черевичок»

Номер слайду 16

Українська народна казка «Кривенька качечка»

Номер слайду 17

Н. Забіла «Зайчикова хатка»

Номер слайду 18

О. Толстой «Золотий ключик, або Пригоди Буратіно»

Номер слайду 19

Зупинка третя «Виконуємо свої обов’язки»1. Систематично та глибоко оволодівати знаннями та навиками (учитися).2. Дотримуватися вимог законодавства України (не порушувати закону).3. Дотримуватися моральних та етичних норм (слухатися старших, чемно себе поводити, допомагати слабшим тощо).4. Виконувати вимоги статуту школи.5. Берегти природу, пам’ятки історії та культури.

Номер слайду 20

О. Толстой «Золотий ключик, або пригоди Буратіно»

Номер слайду 21

«Рано – вранці Буратіно поклав абетку в торбинку і підстрибом побіг до школи… До школи треба було повертати праворуч, музика лунала ліворуч. Буратіно почав спотикатися. Ноги самі повертали до моря, де грала музика.- Школа ж нікуди ж не втече ж, - сам собі голосно промовив Буратіно, - я тільки погляну, послухаю – і бігцем до школи!Що є духу він кинувся бігти до моря.»

Номер слайду 22

Народна казка «Котик та півник»

Номер слайду 23

«Були собі котик та півник, і були вони у великій приязні. Котик, було, йде їсти добувати, а півник сидить та хату глядить. То котик наказує:- Ти ж нікого не пускай та й сам не виходь, хоч би хто й кликав.- Добре, добре – каже півник. Навідала півника лисиця та й надумала його підманити. Прийшла раз уночі, насипала півникові під вікном золотої пшенички, а сама засіла під кущем. Зранку глянув півник у віконце – бачить: нікого нема, тільки пшеничка попід вікном розсипана.- Піду – но я трошки подзьобаю – нікого нема, ніхто мене не побачить, то й котикові не скаже. Тільки – но півник за поріг, а лисичка його хап! – та й помчала до своєї хати.»

Номер слайду 24

О. Толстой «Золотий ключик, або пригоди Буратіно»

Номер слайду 25

« Буратіно сів до столу, підгорнувши під себе ногу. Мигдалеві тістечка він запихав до рота цілком і ковтав, не розжовуючи. У вазу з варенням він заліз просто пальцями і з насолодою їх обсмоктував. Коли дівчинка відвернулася він схопив кофейника і випив усе какао з носика. Захлинувся й пролив какао на скатертину.»

Номер слайду 26

Н. Забіла «Про ліниву дівчинку»«Почула миша, що дівчинка плаче, підійшла до неї нишком та й говорить солодким голосом:… - Якщо хочеш – будеш сита,Я сама тебе навчу…Лізь по дубу вгору – вгору,Аж у білчину комору,Там горіхи і гриби. Забери усі собі. Та не забудь зі мною поділитися в подяку за добру пораду.«Ой, як же так? Хіба красти можна? Може, краще з голоду пропасти?» - подумала дівчинка. Але це вона тільки подумала, а сама полізла до білчиного дупла… Хутко скинула дівчинка фартушок, зробила з нього мішок та й забрала всі ягоди, гриби й горішки, не залишила білкам анітрішки!»

Номер слайду 27

M. Носов «Пригоди Незнайка та його друзів»

Номер слайду 28

«Незнайко з цікавістю дивився на все. Найбільше його вразила надзвичайна чистота. По всіх дворах працювали малючки. Одні підстригали ножицями траву, щоб вона була рівненька, інші, озброївшись мітлами, підмітали доріжки, треті вибивали пилюку з довгих підстилок. Цими підстилками в Зеленому місті застеляли не тільки підлоги, а навіть тротуари на вулицях.»

pptx
Додано
18 січня 2019
Переглядів
955
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку