Презентація. Причини агресивної поведінки у дітей

Про матеріал
Презентація на тему агресивної поведінки дітей. Новий погляд на агресію, пошук корисного . Що в поведінки дорослих сприяє та підштовхує дітей до агресії та булінгу. Практичні поради психолога.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Причини агресивної поведінки у дітей. Виступ на зборах для батьків учнів 1-х – 6-х класів. Корольова Ганна Володимирівна,Соціальний педагог, практичний психолог. ЛЗОШ № 11

Номер слайду 2

Агресія - емоційно забарвлений, жорсткий цілеспрямований напад. Бажання і готовність завдати шкоди, вдарити, знищити. Як ви вважаєте, проявляти агресію - це добре, чи погано ?Є ще одне формулювання агресії. Східна філософія, порівнює почуття агресії з порою року. Як ви думаєте з якою саме?

Номер слайду 3

ВЕСНА !!!

Номер слайду 4

Агресія, або гнів це розширення своїх кордонів або їх відновлення. Вміння сказати «НІ». Подолання страхів, труднощів. Ризик поїхати в інше місто, країну, зізнатись у коханні. Якості впевненої і вільної людини. Як ви тепер вважаєте проявляти агресію добре, чи погано?

Номер слайду 5

або Чому наші діти замість впевнениху собі стають дикунами

Номер слайду 6

Причина перша.   Зайва строгість, нестриманість         дорослого в вираженні гніву. Поки Ви на вершині «Батьківського Олімпу» насолоджуєтеся черговою перемогою своїх інтересівнад дитячими, дитина бере на замітку, що бути грізним, гучнимі тиснути на інших набагатозручніше. Можливо, він не посміє повстати проти Вас, але в школі абоу дворі обов'язково знайдетьсяхто слабший для самоствердження.

Номер слайду 7

Покарання обов'язково повинні бути!!! Але очкуванні, зрозумілі та короткочасні. Заохочення, навпаки, довготривалі та несподівані. Поради Дозвольте та навчить дитину проявити свій гнів, в тому числі і на Вас. Зробить свою поведінку прикладом для дитини. Дозвольте собі та навчіться гніватись.

Номер слайду 8

Причина друга. Засудження почуттів дитини або байдужість до них. Агресивність завжди  йде рука об руку з  тривожністю (крім  клінічних випадків психопатії). Тривожність дітей може бути                                      пов'язана з неприйняттям їх                                        внутрішнього світу з його                                               потребами                                        і почуттями, та недостатньою                                        базовою довірою до Вас                                                     і до світу.

Номер слайду 9

Поради. Частіше говорить про свою любов до дитини. Намагайтесь приймати спокійно усі почуття та потреби дитини. Навчить дитину розуміти та висловлювати будь які почуття та реалізовувати потреби безпечно для неї та для оточуючих. Підвищуйте психологічну грамотність. Які почуття та потреби ви знаєте?

Номер слайду 10

Причина третя присутність в житті дитини погрожуючих та страхітливих факторів. Відсутність здорової батьківської цензури на інформацію з комп'ютера і телевізора, яка поглинається дитиною, стимулює агресивну поведінку. Перегляд сцен з насильством, без засудження з боку дорослих, автоматично сприймається дитиною як дозволена форма поведінки

Номер слайду 11

Виключіть перегляд агресивних фільмів і комп'ютерних ігор. Засуджуйте акти агресії в житті та на екрані. Залучайте дитину до сумісного перегляду глибоких та чуйних картин. Розвивайте особисту культуру при взаємодії з віртуальним світом. Поради

Номер слайду 12

Не виховуйте дітей, все одно вони будуть схожі на Вас. Краще виховуйте себе. Англійське прислів'я

Номер слайду 13

http://statusyvkontakte.ru/statusyi-pro-detey/tsitatyi-o-vospitanii-detey.html http://russian.china.org.cn/exclusive/txt/2014-12/09/content_34267812.htmhttps://www.miloserdie.ru/article/videoigry-i-agressiya-est-li-vse-taki-svyaz/https://clutch.ua/zdorove/medosmotr/uchenye-nazvali-vozrast-v-kotorom-deti-samye-agressivnye-i-jeto-ne-podrostkihttps://news.rambler.ru/other/38401978-ot-shumerov-do-emodzi-kak-piktogrammy-pomogayut-lyudyam-obschatsya/http://www.razvitierebenka.net/index/neprijatnyj_zapakh_izo_rta_rebenka/0-756https://www.kroha.net/razvitie_rebenka/vospitanie_rebenka/trevognij_rebenok/http://olgazhvan.com/uspeshnyj-chelovek-kto-eto/https://miraman.ru/posts/1981http://www.vdvsn.ru/novosti/korabelnaya_storona/ledokhod_naperegonki_s_vesnoy/https://www.pinterest.co.uk/pin/98868154304528771/https://news.tut.by/culture/540748.html?crnd=770https://ignc.org/blog/article-39540/https://tv.ua/psychology/relationship/pochem-muzhchina-ne-delaet-lyubimoy-predlozhenie-ruki-i-serdca-110927.htmlhttps://www.2mm.ru/malysh/vospitanie-rebenka/283/zastenchivyy-rebenok. Посилання на використані фотографії та малюнки.

pptx
Додано
15 травня 2019
Переглядів
1315
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку