Мета уроку: вивчити технологію приготування локшини домашньої, ознайомитись із способами формування та вимогами до якості
Номер слайду 2
Номер слайду 3
Номер слайду 4
Обладнання та інструменти для приготування локшини
Номер слайду 5
Рецептура тіста для локшини Борошно пшеничне 875 Борошно для підсипання 60 Яйця 240 Вода 175 Сіль 25 Вихід підсушеної локшини 1000
Номер слайду 6
Борошно просіюють крізь сито, яйця - миють
Номер слайду 7
Просіяне пшеничне борошно вищого сорту насипають гіркою в миску, посередині роблять заглиблення, в яке наливають холодну воду з розчиненими у ній сіллю і яйцями. +
Номер слайду 8
Замішують круте тісто. Тісто накривають серветкою і залишають на 20-30хв. для набухання клейковини і надання йому еластичності.
Номер слайду 9
Тісто кладуть на стіл, посипаний борошном, і розкачують шаром 1 — 1,5 мм завтовшки. Пересипані борошном шари тіста злегка підсушують на повітрі, складають у 3—4 шари і нарізають на смужки 35—45 мм завширшки, а потім упоперек соломкою 3—4 мм завширшки.
Номер слайду 10
Машина для нарізання локшини
Номер слайду 11
Локшину розсипають шаром 1 см і висушують при температурі 40— 50°С.
Номер слайду 12
Види локшини
Номер слайду 13
Застосування локшини
Номер слайду 14
Можливі складнощі і способи їх усунення Можливі складнощі Причини виникнення Способи усунення Тісто погано розкачується, збігається Не дали часу для набухання клейковини Загорнути в плівку та залишити на 20-30хв Локшина злипається Не підсушили тісто перед нарізанням Добре посипати борошном і розкласти тонким шаром М'яке тісто Додати борошна і добре вимісити Погано посипали пласти тіста борошном Добре посипати борошном і розкласти тонким шаром Напівфабрикат сухий і ламкий Пласти тіста перед нарізанням пересушили Накрити вологою серветкою
Номер слайду 15
Номер слайду 16
Інструкційна картка приготування локшини домашньої