Презентація "Приготування локшини домашньої"

Про матеріал
Презентація на тему "Технологія приготування локшини домашньої". З пошаговим описом роботи, можливими складнощами і способом їх усунення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мета уроку: вивчити технологію приготування локшини домашньої, ознайомитись із способами формування та вимогами до якості

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Обладнання та інструменти для приготування локшини

Номер слайду 5

Рецептура тіста для локшини Борошно пшеничне 875 Борошно для підсипання 60 Яйця 240 Вода 175 Сіль 25 Вихід підсушеної локшини 1000

Номер слайду 6

Борошно просіюють крізь сито, яйця - миють

Номер слайду 7

Просіяне пшеничне борошно вищого сорту насипають гіркою в миску, посередині роблять заглиблення, в яке наливають холодну воду з розчиненими у ній сіллю і яйцями. +

Номер слайду 8

Замішують круте тісто. Тісто накривають серветкою і залишають на 20-30хв. для набухання клейковини і надання йому еластичності.

Номер слайду 9

Тісто кладуть на стіл, посипаний борошном, і розкачують шаром 1 — 1,5 мм завтовш­ки. Пересипані борошном шари тіста злегка підсушують на повітрі, складають у 3—4 шари і нарізають на смужки 35—45 мм завширшки, а потім упоперек соломкою 3—4 мм завширшки.

Номер слайду 10

Машина для нарізання локшини

Номер слайду 11

Локшину розсипають шаром 1 см і висушують при температурі 40— 50°С.

Номер слайду 12

Види локшини

Номер слайду 13

Застосування локшини

Номер слайду 14

Можливі складнощі і способи їх усунення Можливі складнощі Причини виникнення Способи усунення Тісто погано розкачується, збігається Не дали часу для набухання клейковини Загорнути в плівку та залишити на 20-30хв Локшина злипається Не підсушили тісто перед нарізанням Добре посипати борошном і розкласти тонким шаром М'яке тісто Додати борошна і добре вимісити Погано посипали пласти тіста борошном Добре посипати борошном і розкласти тонким шаром Напівфабрикат сухий і ламкий Пласти тіста перед нарізанням пересушили Накрити вологою серветкою

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Інструкційна картка приготування локшини домашньої

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

ppt
Додано
16 березня 2020
Переглядів
3504
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку