сіль яйця Первинна обробка цукор борошно Молоко або вода просіяти Тема уроку:
Номер слайду 2
Навчальна - навчити учнів правильних прийомів при приготуванні млинчиків з різними начинками; Мета уроку
Номер слайду 3
Млинці були принесені завойовниками-варягами в IX столітті. З тих пір це один з найпопулярніших виробів української народної кулінарії. Налічується до сотні їх різновидів. .
Номер слайду 4
Номер слайду 5
Номер слайду 6
Номер слайду 7
Номер слайду 8
Номер слайду 9
Номер слайду 10
сіль яйця Первинна обробка цукор борошно Молоко або вода просіяти Розбити і вилити у миску яйця. Додати цукор і сіль. Збити все протягом 1 – 2 хв.
Номер слайду 11
сіль яйця Первинна обробка цукор борошно Молоко або вода просіяти Долити у миску половину молока і висипати просіяне борошно. Замісити однорідне тісто, періодично підливаючи молоко, яке залишилося.
Номер слайду 12
сіль яйця Первинна обробка цукор борошно Молоко або вода просіяти Випікати млинці на добре розігрітій змащеній олією сковорідці, акуратно наливаючи тісто.
Номер слайду 13
сіль яйця Первинна обробка цукор борошно Молоко або вода просіяти Тримаючи сковорідку за ручку і обережно її нахиляючи, розлити тісто по сковорідці тоненьким шаром.
Номер слайду 14
сіль яйця Первинна обробка цукор борошно Молоко або вода просіяти Після того, як млинчик підрум’яниться, при необхідності перевернути його на другий бік і підсмажити.
Номер слайду 15
сіль яйця Первинна обробка цукор борошно Молоко або вода просіяти
Номер слайду 16
сіль яйця Первинна обробка цукор борошно Молоко або вода просіяти Для приготування налисників можна використовувати такі начинки: сирну, вишневу, грибну, м’ясну, з ліверу, картопляну та ін.
Номер слайду 17
сіль яйця Первинна обробка цукор борошно Молоко або вода просіяти
Номер слайду 18
сіль яйця Первинна обробка цукор борошно Молоко або вода просіяти
Номер слайду 19
сіль яйця Первинна обробка цукор борошно Молоко або вода просіяти
Номер слайду 20
сіль яйця Первинна обробка цукор борошно Молоко або вода просіяти
Номер слайду 21
сіль яйця Первинна обробка цукор борошно Молоко або вода просіяти
Номер слайду 22
сіль яйця Первинна обробка цукор борошно Молоко або вода просіяти
Номер слайду 23
сіль яйця Первинна обробка цукор борошно Молоко або вода просіяти Ми про млинчики все вчили, Як місити і пекти, Вироби як з них робити Та красиво піднести. Взнали як їх формувати, Що з начинками вони: Із м’ясною і грибною, Сирною та будь-якою, Що смакує нам завжди.