Презентація "Прикладні задачі з теми «Теорема Піфагора»

Про матеріал
Дана презентація є збіркою прикладних задач на застосування теореми Піфагора, які можна використовувати на уроках геометрії у 8 класі під час вивчення теми, повторення або підготовки до ЗНО.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Прикладні задачі з теми «Теорема Піфагора»8 клас

Номер слайду 2

12 км. Велосипедист та пішохід вирушили одночасно з одного населеного пункту у різних напрямках. Пішохід пішов на південь зі швидкістю 5 км/год, а велосипедист поїхав на захід зі швидкістю 12 км/год. Яка відстань буде між ними за годину?5 км? км

Номер слайду 3

№ 1

Номер слайду 4

№ 2 Телевізійна вишка підтримується чотирма канатами, прикріпленими до неї на відстані 12 м від землі і на відстані 5 м від основи вишки. Скільки метрів мотузки потрібно, якщо на вузли витратили 10 м ?

Номер слайду 5

№ 3 У пункті А дві траси перетинаються під прямим кутом. З цього пункту однозначно вирушили автомобіль зі швидкістю 80 км/год і автобус зі швидкістю 60 км/год. Яка відстань буде між ними через 3 год?

Номер слайду 6

№ 4 Розрахуйте необхідну довжину електричного проводу, який треба провести від дому висотою 2,5 м, до стовба - висотою 8,5 м. (Відстань між об'єктами 8 м)

Номер слайду 7

№ 5 Парк має форму прямокутника. Довжина однієї з його сторін дорівнює 200 м, а площа — 72 000 м2. Яка довжина головної алеї парку, що проходить по його діагоналі ?

Номер слайду 8

№ 6 На дереві сиділи дві мавпочки: одна — на самій верхівці дерева, інша — на висоті 10 ліктів від землі. Другій мавпочці захотілося напитися води із джерела, що розміщене на відстані 40 ліктів від дерева. Вона злізла з дерева і пострибала до води. У той самий час перша зістрибнула з дерева і потрапила до того самого джерела. Обидві мавпочки подолали однакову відстань. З якої висоти стрибнула друга мавпочка ?

pptx
Додано
20 червня 2022
Переглядів
590
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку