Презентація "Прикметник. Повторення вивченого. Частина 1" 6 клас

Про матеріал
Мета: - Повторити вивчене про прикметник; - Роширювати знання учнів про значення та роль прикметників у мовленні; - Виховувати любов до української мови; - Виховувати бажання говорити грамотно; - Спонукати пізнавальну активність учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Прикметник. Повторення вивченого

Номер слайду 2

Від поданих іменників утвори прикметники та скласти з ними речення. Лебідь. Ведмідь. Субота. Україна

Номер слайду 3

Розподільний диктант. Прикметники твердої та м’якої груп записати в дві колонки. Величний, майстерний, давній, працьовитий, літній, батьків, Андріїв, Маріїн, мужній, задній, певен, жив, ясен, ближній, колишній, житній, рад, художній.

Номер слайду 4

Прочитай текст, випиши прикметники. Пролітав дрібний сніжок, осідав білими купками між грудками. Неначе тополиний пух, сніжинки тулилися край дороги, западали між коріннями дерев, віялись по стежках. Дерева стояли у білім мареві. А на ставу проти ранішнього сонця виблискував ясинець. Цей перший льодок був рівний і чистий, як скло. Ніч була тиха і місячна. Ще з вечора брав мороз, пощипував дітвору за носики і за вушка, а десь опівночі скував береги і засклив ставок дзеркальною шибкою. Проміння відсвічувалось в тому дзеркалі, і край берега витанцьовували сонячні зайчики. (В. Грінчак)

Номер слайду 5

Зроби розбір виділених прикметників. Пролітав дрібний сніжок, осідав білими купками між грудками.

Номер слайду 6

Дай відповіді на питання: Що таке прикметник?Які є групи прикметників за значенням?Яким членом речення виступає прикметник?Наведи приклади прикметників.

Номер слайду 7

Домашнє завдання. Повторити правила. Скласти рекламу про прикметник

pptx
Додано
7 березня 2021
Переглядів
1200
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку