Презентація "Принцип наступності та рекомендації щодо забезпечення адаптації п’ятикласників при вивченні історії "

Про матеріал

Презетація "Принцип наступності та рекомендації щодо забезпечення адаптації п'ятикласників при вивченні історії"

Головне методичне завдання у 5 класі полягає в тому, щоб правильно підібрати методи, прийоми, форми і засоби навчання відповідно до цілей і завдань курсу та особливостей дітей даного віку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Принцип наступності та рекомендації щодо забезпечення адаптації п’ятикласників при вивченні історії З досвіду роботи вчителя історії Матвєєвої Л. О.

Номер слайду 2

Перехід із початкової школи в основну пов’язаний із зростанням психологічного навантаження на учня, спадом успішності, зниженням загального інтересу до школи.

Номер слайду 3

Учню важко миттєво адаптуватися до вимог кожного вчителя – предметника.

Номер слайду 4

На результати навчання учнів у 5-х класах впливають такі фактори:різко збільшується кількість інформації;змінюються методи навчання (більше, ніж у початковій школі, використовуються словесні методи навчання);не так часто, як у початкових класах оцінюються знання і уміння учнів.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

на початкові знання, елементарні уявлення,найпростіші вміння. Історична пропедевтика 5 класу націлена передусім

Номер слайду 7

Навчальні досягнення повинні мати більш практичну спрямованістьпов’язані з уміннями читати й розуміти адаптований історичний текст; працювати з історичними ілюстраціями, історичною картою та стрічкою часу.

Номер слайду 8

Складнощі вивчення історії можуть виникати у:коментуванні учнями великого текстового об’єму;виокремленні головного і другорядного та визначенні причинно-наслідкових зв’язків;співставленні історичних подій та фактів;запам’ятовуванні хронологічних дат;розумінні історичної карти та часової лінії; сприйнятті документально-джерельного матеріалу;визначенні приналежності зображених на історичних ілюстраціях пам’яток, портретів історичних діячів до певних епох;висловленні власного ставлення до історичних подій, явищ і діячів, що пропонуються для вивчення і таке інше

Номер слайду 9

які дозволяють учневі проявляти ініціативу,мати право на помилку та власну думку, брати участь у спільній колективній чи груповій діяльності, працювати в умовах альтернативи і вибору. Вчитель історії повинен створювати на уроці такі ситуації:

Номер слайду 10

Робота з підручником

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Формування навичок роботи з історичною картою Розрізняти умовні позначки на історичній карті та користуватися нею. Показувати на карті території розселення слов’ян – предків українців, знаходити історичні регіони України. Показувати на карті області та обласні центри України, кордони сусідніх держав.

Номер слайду 13

Формування хронологічних уявлень

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Використання інтерактивних уроків сприяє:

Номер слайду 16

Застосування таких ігрових моментів

Номер слайду 17

Успіх у навчанні – єдине джерело внутрішніх сил дитини, які породжують енергію для переборення труднощів, бажання вчитися. В. О. Сухомлинський

pptx
Додано
5 липня 2018
Переглядів
2347
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку