Презентація "Прислівники, близькі за значення"

Про матеріал
Цікаві вправи з теми "Прислівник" допоможуть практично дослідити прислівники-синоніми. Презентація допоможе вчителю під час дитсанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Прислівники, близькі за значенням

Номер слайду 2

Я - учень. Я - хочу знати. Я - думаю. Я - вмію. Я - знаю. Я - особистість творча. Я – зірка

Номер слайду 3

Каліграфічна хвилинка. У у ул ку іл им вз ал ар вд ек ом Недалеко, ненароком, невдало. Розібрати за будовою прислівник недалеко. Скласти речення з прислівником ( на вибір)

Номер слайду 4

ПРИСЛІВНИКСамостійна частина мови. Не змінюється. Ознака діїОзнака предмету. Ознака ознаки. Як?Де?Коли?Куди?Звідки?

Номер слайду 5

Пригадай!Прислівник – це _частина мови. Прислівник – не ___. Прислівник вказує на ____Прислівник відповідає на запитання _______

Номер слайду 6

Прислівник – це самостійна частина мови. Прислівник – не змінюється. Прислівник вказує на ознаку дії, ознаку предмету, ознаку ознаки. Прислівник відповідає на запитання Як? Де? Коли? Куди? Звідки?

Номер слайду 7

Вправа. Назви прислівники-антоніми парами. Гарно щебече, та погано слухаєНе йдеш уперед – ідеш назад. Легко про це говорити, та важко зробити. Багато грому – мало дощу.

Номер слайду 8

ЗАПАМ’ЯТАЙПрислівники бувають подібні за значенням. Їх називають синонімами.

Номер слайду 9

Які прислівники називають прислівниками-синонімами? Чудово – прекрасно, гарно, красиво; швидко – жваво, прудко, стрімко.

Номер слайду 10

Прочитай. Добери до прислівників першої групи слова, подібні за значенням. Дійсно, жадібно, показово, помірно, ніжно, стрімко, скоро, марно. Даремно, безумовно, ненаситно, тихо, лагідно, незабаром, зразково, швидко.

Номер слайду 11

Прочитай. Добери до фразеологізмів відповідні прислівники-синоніми з довідки. Запиши. Летіти стрілою –Як грім з ясного неба –Просто неба опинитися –Світ за очі –Яблуку ніде впасти –Хоч мак сій-Довідка: несподівано, дуже швидко, дуже тихо, людно, невідомо, надворі.

Номер слайду 12

З поданих прикметників та дієслів утворіть прислівники. Наприклад: Легкий - легко Високий -… Радіє -…Сумує -… Зручний -… Мудрий -… Веселиться -…

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ДЯКУЮЗА УРОК!

pptx
Додано
15 червня 2022
Переглядів
1384
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку