Презентація проекту «Етнографічний райтс-експедиція «VeloLive. Версія ноктюрн»

Про матеріал
Знайти серед цих пісень рідкісні перлини, справжні дорогоцінності, до того ж деякі з них майже забуті і трапляються лише в одиничних екземплярах – мета проекту учнівської ради спілки «Лідер» Царедарівського НВК у партнерстві з Всеукраїнським фондом «Крок за кроком» в рамках програми «Школа як осередок розвитку громади».
Перегляд файлу

Презентація проекту «Етнографічний

райтс-експедиція «VeloLive. Версія ноктюрн»

 

Слайд №1

Якщо скарби бувають не лише матеріальними, то для багатьох людей скарбом є пісня. Але справжній скарб – явище рідкісне. Справжній скарб захований глибоко. Його можна відшукати лише доклавши зусиль. Країна скарбів – це земля по обидва боки Дніпра, яку населяють люди з багатющими культурними надбаннями і найпрекраснішими піснями.

Слайд №2

Українська пісня пісня народу, який не зважає на те, що сучасні «філософи» ділять нашу землю на захід та схід. Не має значення, де народилась пісня, має значення, що вона живе по обидва боки Дніпра.

Слайд №3

Знайти серед цих пісень рідкісні перлини, справжні дорогоцінності, до того ж деякі з них майже забуті і трапляються лише в одиничних екземплярах – мета проекту учнівської ради спілки «Лідер» Царедарівського НВК у партнерстві з Всеукраїнським фондом «Крок за кроком» в рамках програми «Школа як осередок розвитку громади».

Слайд №4

Етнографічний райтс-експедиція «VeloLive. Версія ноктюрн» цикл мистецьких подорожей  на велосипедах з метою  популяризації української культури, зокрема народної пісні, її репрезентації в стилі сучасних шоу-технологій, а  також  популяризації  велосипедного  туризму.

Слайд №5

Етнографічний райтс цілісний і непреривний процес, спрямований на виявлення і засвоєння самобутності української народної пісні, формування чіткого уявлення про феномен пісенного мистецтва рідної країни та рідного села, розвиток дослідницьких умінь, підвищення рівня етнічної самосвідомості учнівської молоді нашого села.

Слайд №6

У березні-квітні 2017 року учні на велосипедах об’їдуть села Царедарівської сільської ради, збираючи для ротації та популяризації серед учнівської молоді український фольклор. Експедиція селами Царедарівської сільської ради буде здійснена виключно на велосипедах, що обумовлено назвою та метою проекту «VeloLive. Версія ноктюрн».

Слайд №7

Посилаючись на класифікаційну систему проекту, райтс «VeloLive. Версія ноктюрн», впроваджується та реалізується на наступних етапах. Перший етап – підготовчий, вересень-листопад 2016 року. На цьому етапі, вже створений оргкомітет проекту, виготовляються агітаційні та інформаційні матеріали, розроблений план проведення, оголошені терміни та відбувається підготовка до висвітлення проекту в засобах масової інформації.


Слайд №8

Етнографічна експедиція, березень-квітень 2017 року. Другий етап передбачає зустрічі з людьми, носіями раритетних, автентичних зразків пісенного фольклору Царедарівщини, що не  відомі широкому загалу. Весь матеріал, по можливості, буде зніматися на відео та записуватися на  аудіоносії. Маршрут пролягатиме селами Царедарівської сільської ради: Нове, Царедарівка, хутір Запорізьке, Полтавське, Водолага та Рубіжне – від бездоріжжя до автомобільних шляхів.

Слайд №9

На третьому передпрезентаційному  етапі у травні 2017 року, буде  проводитись обробка накопиченого матеріалу, відтворення зібраних пісень вокальними ансамблями, колективами, солістами та аматорами Царедарівського сільського Будинку культури для продовження їх життя через надання нового оригінального звучання. 

Слайд №10

Завершальний, презентаційний етап відбуватимуться в рамках талант-шоу акторської майстерності та художнього читання «Вічні слова України», під час проведення різноманітних виховних заходів національно-патріотичного спрямування у червні-грудні 2017 року. Своєрідним підсумком І сезону проекту стане молодіжно-тематичний фест «Пісні, що народжують мрії».

Слайд №11

Результатами цього проекту стане: ротація, поширення та популяризація серед учнівської молоді українського фольклору, народної пісенної спадщини української держави та пісенних усталених традицій села Царедарівка та сіл Царедарівської сільської ради.

Слайд №12

Адже без пісень, ми безкрилими були б.

Каліками тинялися б по світу.

Нас би вогонь пожадливо палив

Й пилюкою засипав вітер.

А так, коли на сонце ляже тінь,

Коли колючий шлях ляга під ноги,

Ми піснею освітим далечінь

І піснею відгонимо тривоги.

Слайд №13

Дякую за увагу!

docx
Додано
4 лютого 2020
Переглядів
441
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку