Презентація проекту «Молодіжно-театральна студія «Апгрейдс»

Про матеріал
Учасники студії мають добру обізнаність у галузі театрального мистецтва, володіють навичками акторської майстерності, сценічної мови та чіткої артикуляції, їм притаманна акторська органіка, опановують нові театральні жанри, відкриті до найсміливіших і неочікуваних творчих експериментів, активно цікавляться сучасними тенденціями найкращих зразків українського театрального мистецтва, постійно творчо розвиваються та прагнуть до самовдосконалення, створюють оригінальний різноманітний репертуар, а до нього – ексклюзивне сценографічне і музичне оформлення.
Перегляд файлу

Презентація проекту центру творчого розвитку учнівської

ради спілки «Лідер» Царедарівського навчально-виховного комплексу

«Молодіжно-театральна студія «Апгрейдс»

 

Слайд №1

Доброго дня шановні присутні, однодумці, друзі та наставники. Я, Дар’я Литвиненко голова центру творчого розвитку учнівської ради спілки «Лідер» Царедарівського НВК. Маю за честь презентувати вам проект нашого центру «Молодіжно-театральна студія «Апгрейдс»

Слайд №2

«Ніхто не може заперечити, що театр є потребою людини, такою самою, як музика, малярство, а може, ще більшою». Це слова неперевершеного Леся Курбаса. Сьогодні український театр активно відроджується, набуває нових рис, а для того, щоб це відбувалося, за словами відомого режисера: «Мусить прийти нове покоління, сильне волею і індивідуальностями.»

Слайд №3

Це нове покоління – ми, і хто знає, можливо серед нас є майбутні митці: актори, сценаристи, режисери – котрі здивують світ неперевершеною акторською грою,  дивовижним режисерським мистецтвом, найсучаснішою сценографією.

Слайд №4

Тому, у 2009 році на базі центру творчого розвитку учнівської ради спілки «Лідер» Царедарівського НВК був запущений проект «Молодіжно-театральна студія «Апгрейдс».  В основі її мистецької концепції покладено позиціонування себе як сучасного театру малих естрадних форм, яка концентрується на ознайомленні з актуальними на сьогодні особливостями нової драматургії та пошуку неокласичних форм презентації, опановує реконструйовані засоби художньої виразності. 

Слайд №5

На театральному помості Царедарівщини – це унікальне явище, яке цілковито відповідає вимогам часу та викликам сучасності. Ще перші актори студії та режисерський колектив знайшли свою особисту нішу у різноманітті жанрів театрально-видовищного мистецтва, а зовсім новий колектив продовжує успішно займати її і сьогодні.

Слайд №6

Учасники студії мають добру обізнаність у галузі театрального мистецтва, володіють навичками акторської майстерності, сценічної мови та чіткої артикуляції, їм притаманна акторська органіка, опановують нові театральні жанри, відкриті до найсміливіших і неочікуваних творчих експериментів, активно цікавляться сучасними тенденціями найкращих зразків українського театрального мистецтва, постійно творчо розвиваються та прагнуть до самовдосконалення, створюють оригінальний різноманітний репертуар, а до нього – ексклюзивне сценографічне і музичне оформлення.

Слайд №7

Основний склад театральної студії налічує дев’ять юних акторів. І це тільки на сцені. Хочеться відзначити велику професійну роботу художньо-постановчої частини театру. Сценографія, костюми, реквізит, світло, звук – все працює на загальний успіх кожної вистави.

Слайд №8

Молодіжно-театральна студія «Апгрейдс» що року приємно дивує досить незвичним вибором матеріалу та симбіозом кращих традицій українського театрального мистецтва з сучасними видовищними формами. Відео


Слайд №9

Незважаючи на, здавалося б, застарілий драматургічний репертуар студії. Вистави «Вечори на хуторі поблизу Диканьки», «Попелюшка», «За двома зайцями» та інші вийшли сучасними, блискучими і яскравими, що неодноразово підтверджували оплески глядачів, завзяті театрали і прихильники нашого проекту. Два відео

Слайд №10

Так, на презентації театральної інтермедії «Євромайдан. Хроніка відчуттів» у січні 2015 року була присутня викладач-методист Харківського вищого коледжу мистецтв, голова методичної комісії театральних дисциплін міста Харкова, член журі регіональних конкурсів «Шельменка вітає» та «На крилах Мельпомени» – Раїса Андріївна Гарбуз. Відео

Слайд №11

Виступи молодіжно-театральної студії «Апгрейдс» підтверджують, що колектив має стабільний творчий розвиток, належну професійну підготовку, плідно та сумлінно працює, постійно підвищує акторську майстерність, бере участь у культурно-мистецьких заходах районного і обласного рівнів.

Слайд №12

На наш погляд, театральна творчість є оптимальним варіантом залучення сучасних школярів до світу прекрасного, кращою формою художньо-естетичного виховання. Члени центру творчого розвитку вважають, що дитяча театральна самодіяльность, є засобом розвитку творчої індивідуальності, ініціативи та формування особистості наших однолітків та друзів.

Слайд №13

Молодіжно-театральна студія функціонує уже шість роки і дає можливість учням та членам учнівського самоврядування з користю проводити дозвілля, пізнавати себе, а для когось – втілювати дитячу мрію про театральне майбутнє. Систематичні тренінги, навчання пластики, співу, театрознавства від режисерської команди – те, чим ми займаємося на заняттях, готуючись до виступу на сцені.

Слайд №14

Знання з театрального мистецтва – вміння правильно та красиво говорити, триматися перед аудиторією, відчувати міру, мати естетичний смак, розвинену пам’ять, логічне мислення – все це у сучасному суспільстві потрібне не тільки митцям, але й пересічній людині. Саме тому, можна говорити про неабияку актуальність проекту центру творчого розвитку «Молодіжно-театральна студія «Апгрейдс».

Слайд №15

Дякую за увагу!

 

 

 

docx
Додано
4 лютого 2020
Переглядів
385
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку