Презентація "Проектування та виготовлення форми фартуха"

Про матеріал
Презентація розроблена для ознайомлення з темою : Проєктуваня та виготовлення фартуха
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проектування та виготовлення форми (Фартух)Технологія виготовлення конструкційних текстильних виробів машинним способом

Номер слайду 2

Спецодяг . Класифікація, види , застосування. Спеціальний одяг — спеціально розроблений одяг (костюм, комбінезон, халат, спідня білизна, фартухи, рукавиці тощо), покликаний захищати робітника від шкідливих впливів зовнішнього середовища і забезпечувати необхідні для роботи характеристики, такі як наприклад для лікарів — зручність, гігієнічність, антистатичність, легкість в дезінфекції. Традиційно вважається, що робочий одяг має бути зручним і помітним. Протягом досить тривалого часу спеціальний одяг вважався одягом простих робітників і модні тенденції обходили стороною цю галузь.

Номер слайду 3

Види спеціального одягу. У наш час з'явилися безліч видів спеціального одягу, таких як: робочий одяг, корпоративний одяг, одяг працівників сфери послуг, медичний одяг, одяг для військовиків, вантажників, ув'язнених, поліцейських, різноматних службовців та для багатьох інших. Велика розмаїтість видів не тільки спровокувало до спецодягу інтерес багатьох дизайнерів, але й також змусило керівників фірм і заводів побачити в ньому можливість виділитися на ринку.

Номер слайду 4

Спецодяг. Захисний. Робочий. Корпоративний Має формену ознаку, але направлений на захист людини під час спеціальної роботи. Зазвичай виготовлений зі спеціальної тканини підвищеної міцності, термо та гідро стійкості. Корпоративний спеціальний одяг направлений вирізняти людей певної професії. Він не завжди має захисну функцію. Має формену ознаку, зумовлений не тількизахищати людину від сторонніх факторів, а й вирізняти , та вказувати на причетність до певноїпрофесії

Номер слайду 5

! Важливо. Спеціальний одяг може бути причетним до декількох класів одночасно. Наприклад: Пожежник. Формений, Корпоративний одяг.( Одразу визначає причетність до професії)Захисний. Виготовлений зі спеціальної тканини яка не пропускає вологу та має високий ступінь вогнеупору. Робочий. Цей тип одягу є обов’язковим під час виконання обов’язків.

Номер слайду 6

Одночасно з тим Спецодяг може відноситися лише до однієї категорії. Стюардеса, працівник банку. Корпоративний, робочий одяг. Не має жодних властивостей захисту тіла. Направлений лише на індентифікування особистості причетної до певної професії.

Номер слайду 7

Фартух. Спеціальний одяг. Фартух, знайомі чи не кожній людині. При роботі вони надійні захисники від бруду. До того ж це гарна прикраса жіночого вбрання, а робочі фартухи входили в комплект професійного одягу. Фартух це широко поширена і майже не змінюється частина одягу з давніх часів до наших днів. З плином часу фартух стає повсюдно поширеним видом одягу. Ця частина одягу грала дуже важливу роль в одязі правителів, про що свідчать численні пам'ятники. Починаючи з епохи середньовіччя фартух, практично стає постійною приналежністю робочого одягу.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Спочатку фартух вважався елементом суто чоловічого гардероба. Потім він видозмінювався, проникав з однієї країни в іншу, став частиною жіночого і дитячого костюма, відзнакою людей благородного стану і, навпаки, деталлю уніформи прислуги. З часів середньовіччя фартухом користувалися, щоб прикрити, захистити плаття. Але вже в XVI столітті жіночий фартух став приналежністю туалету заміжньої жінки. Звичайно, селянки, трактирниці, кухарки і багато інших жінок низького стану використовували фартух суто утилітарно - вони захищали їм свій одяг. Шили їх з простих, доступних їм тканин - льону, вибіленого полотна. З 19-ого століття і до середини 20-го століття білі фартухи надягали, роблячи роботу по кухні або по дому, в той час як різнокольорові фартухи носили, приймаючи гостей або подаючи їжу. Таким чином, декоративні фартухи стали асоціюватися з умілими, хорошими домашніми господарками.

Номер слайду 11

Різниця між простими і кольоровими фартухами було особливо важливо в кінці 19-го сторіччя, коли багато хто почав наймати слуг. Щоб забезпечити візуальне відмінність між найнятими слугами і господинею дому, покоївки завжди одягали білі фартухи, коли приходили гості. Хоча кольорові фартухи були строго необхідні, передбачалося, що в гардеробі кожної жінки є обов'язково кілька фартушку до повсякденного сукні. У ХХ столітті фартухи вийшли з моди, стали лише частина уніформи прислуги і обслуговуючого персоналу. Власне вони були ними і раніше, просто фартухи прислуги завжди були скромнішими по тканині і обробці, ніж у багатих аристократок. А з 1920-х років, коли багато жінок стали самі виконувати роботу по дому, в кожному будинку знову з'явився фартух. Тепер такий фартух називається кухонним.

Номер слайду 12

На сьогоднішній день існує багато професій де фартух являється обов’язковим та форменим одягом

Номер слайду 13

Саме тому ми з вами навчимося шити для себе захисний формений одяг.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дяченко Ірина Павлівна
    Змістовна і цікава презентація. Дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 квітня 2021
Переглядів
1530
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку