Презентація професії: "Кухар"

Про матеріал
Презентація професії: "Кухар" - для застосування у профорінтаційній роботі класним керівникам та майстрам.
Перегляд файлу

C:\Documents and Settings\Admin\Рабочий стол\Для кухарів\6676ec2c65c9e481325855175715ea0b_7c46bb35b5f516d6c593db5ef704b375.jpg

ухар

                Ти майстер, ти король, ти цар

C:\Documents and Settings\Admin\Рабочий стол\Для кухарів\1245598813t7u9LN.jpg                В своїй яскраво-білій одежині.

                    Твоя робота – свято шлунка, це безцінний дар

                    Для тих які цінують смакоту й гостинність.

 

 

                

 

 

 

                           Ходить кухар, промовляє, 

                                  Всіх до столу закликає,

                                  Куштувати, смакувати 

                                  Все що встиг наготувати. 

 

 

C:\Documents and Settings\Admin\Рабочий стол\Для кухарів\images (2).jpg                      Я професію майбутню

                               Вибирала не просту:

                                        Буду радо готувати

                                             Свіжу страву подавати.

C:\Documents and Settings\Admin\Рабочий стол\Для кухарів\ArticlePortletImage_kuhar6060vtext.jpg                   

 

                              

                        Ото дива -  веселий кухар,

                        Усе він вміє просто супер,

                        Він час проводить не дарма

                        З продукту створює  дива.

 

 

 

Кухар

C:\Documents and Settings\Admin\Рабочий стол\Для кухарів\konkurs_povarov.jpgКухар – це в першу чергу творець. Творець  прекрасного, смачного, привабливого.

Кухар – це винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того щоб творити.

          Кухар - це людина, професією якої є приготування їжі.

  • Технологічний процес приготування їжі складається з кількох стадій та операцій. Кухар, насамперед, виконує такі операції: прийом сировини, її переробка, зберігання продуктів; приготування холодних закусок, гарячих страв, випічки з борошна; оформлення страв для їх роздачі.
  • C:\Documents and Settings\Admin\Рабочий стол\Для кухарів\pizza-chef-food-pizza-chef-clipart-83865965.jpgВкраїні діє значна кількість спеціальних навчальних закладів - профтехучилищ, технікумів та вузів, які готують кухарів.
  • Перспективи у майбутньому:   продовжити навчання можна на кондитера, працювати в ресторані, кафе та ін.

 

 

C:\Documents and Settings\Admin\Рабочий стол\Для кухарів\126654.jpeg

  • Професійні знання і навички, набуті під час освоєння професії кухаря, можна застосувати, працюючи офіціантом, барменом, буфетником, кулінаром борошняних виробів, тісторобом, пекарем, кулінаром виробів з риби та продуктів моря, з м'яса птиці та кролів, беконником, майстром з виробництва незбираномолочної та кисломолочної продукції, сироваром, маслоробом, кондитером, виробником харчових напівфабрикатів тощо.

 

Кухар

C:\Documents and Settings\Admin\Рабочий стол\Енциклопедія кухар\DSC05943.JPG     Кухар - це людина, професією якої є приготування їжі.

 З історії професії

   Своїм корінням кулінарія поринає у далеке минуле — туди, де горів вогонь жертовного вогнища. Найбільше у розвиток кулінарії внесли античні народи - древні греки та римляни. Добрими кулінарами греки стали не зразу. Ще у часи Гомера (VІІІ-ІV ст. до н.е.) кулінарів не було. Професія   кухаря   узаконюється набагато пізніше.

За 2500 років людство повільно удосконалювало як свої смаки, так і тонкощі технології приготування їжі. Прикладом може бути європейська кухня, стрімкий розквіт якої припадає на епоху середніх віків та більш пізній період.

Характер роботи

C:\Documents and Settings\Admin\Рабочий стол\Енциклопедія кухар\DSC06045.JPG   Кухар працює з приготуванням  різних видів пасерувань, томатних, сметанних, молочних і фруктових соусів; суфле, тюфтельок, котлет, гуляшу та страв з м'ясних, курячих і рибних продуктів; мозку, та страз з субпродуктів; запіканок з крупи, овочів з м'ясом, яйцем та сиром; молочних та яєчних страз. Приготування гарячих і холодних напоїв, фруктових, овочевих соків, компотів, морсів, желе та інших третіх страз. Замішування дріжджового та прісного тіста, випікання з нього булочок, пиріжків, млинців, ватрушок, сухариків та інших виробів.

Умови роботи

   Праця кухаря належить до розряду фізичної праці середньої тяжкості. Кухарем можуть працювати як жінки, так і чоловіки різного віку. У кухарів робочий день в одну чи дві зміни (залежно від розпорядку роботи закладу). У приватних кафе чи ресторанах режим та темп роботи кухар встановлює сам, виходячи  з потреб і можливостей.

 

C:\Documents and Settings\Admin\Рабочий стол\Для кухарів\Без имени-4.jpgРинок праці

  У каталозі вакансій Державної служби зайнятості у Полтавській області роботу кухаря пропонується – 121 вакансія.

 

Освітня підготовка

  Спеціальність кухаря в  Полтавській області можна здобути в Міжрегіональному Центрі професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців  м. Хорол, вул. Леніна, 38/1.

Медичні обмеження

Професія кухаря протипоказана людям, які страждають: серцево-судинними, шкірними, легеневими, нервово - психічними захворюваннями, ревматизмом.

Вимоги до індивідуально-психологічних особливостей

C:\Documents and Settings\Admin\Рабочий стол\Новая папка (2)\PICT0137.JPG   Характер та умови праці ставлять підвищені вимоги до функціонального стану зорового аналізатора (неприпустиме носіння окулярів, необхідна збереженість бінокулярного зору та кольоровідчуття), до опорно-рухового апарату, серцево-судинної системи. Кухар повинен  добрі нюхові та тонкі смакові відчуття. Не бажано освоювати цю професію людям емоційно нестабільним, легковажним, безвідповідальним, зі слабкою пам'яттю, незібраним.

Преспективи

   Середній заробіток кухаря залежить від фінансового стану підприємства, форми власності, кваліфікації працівника в різних підприємствах може коливатися. Професія кухаря дає можливість займатися індивідуальною трудовою діяльністю та працювати на підприємствах, в ресторанах, кафе.

Споріднені професії

   Професійні знання і навички, набуті під час освоєння професії кухаря, можна застосувати, працюючи офіціантом, барменом, буфетником, кулінаром борошняних виробів, тісторобом, пекарем, кулінаром виробів з риби та продуктів моря, з м'яса птиці та кролів, беконником, майстром з виробництва незбираномолочної та кисломолочної продукції, сироваром, маслоробом, кондитером, виробником харчових напівфабрикатів тощо.

docx
Додано
23 лютого 2019
Переглядів
1562
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку