Презентація "Професія пекар"

Про матеріал
Опис професії, що сформований на базі інтервьювання та роботи з посадовими інструкціями підприємств. Рекомендовано для використання під час навчально-виховного процесу у 8-11 класах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Професія ПЕКАРПРОФОРІЄНТАЦІЯна тему: Виконавець. Магістр фізіології, біолог. Лисенко Ілля Миколайовичсмт Магдалинівка 2020 р.

Номер слайду 2

Обов’язки  Здійснює процес випікання і смаження кондитерських та хлібобулочних виробів. Укладає тістові заготовки на листи, в касети, форми. Відсаджує печиво і тістечка на листи. Визначає готовність тістових заготовок до випікання. Готує л'єзон і змазує вироби перед випіканням, садить їх у піч, шафи, закладає в жир (фритюр). Контролює температурний режим і вологість в пекарській камері за контрольно-вимірювальними приладами, утримує температуру фритюру. Визначає закінчення процесу випікання, смаження виробів; виймає, охолоджує, глазурує вироби; оздоблює їх подрібненими горіхами, цукровою пудрою тощо. Обслуговує пекарські камери, жарочні шафи, автомати для Ішготовляння пончиків та інше обладнання. Здійснює первинне оброблення сировини: просіювання, промивання, перебирання, подрібнення, зм'якшення. Просіває борошно, замішує і розділяє дріжджове тісто (опарне, безопарне), тісто для лавашу, коржів, пряників тощо. Виготовляє різноманітні форми і сировину до них. Збиває креми, варить сиропи і просочки. Готує напівфабрикати для тортів, тістечок.

Номер слайду 3

Відповідальність За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, передбачених даною посадовою інструкцією, - у межах, визначених чинним трудовим законодавством України. За правопорушення, здійснені в процесі виконання своєї діяльності, - в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним і цивільним законодавством України. За причинені матеріальні втрати - в межах, визначених чинним трудовим і цивільним законодавством України.

Номер слайду 4

Права спеціаліста. Знайомитися з проектами рішень керівництва підприємства стосовно його діяльності. Подавати пропозиції з удосконалення роботи, пов'язаної з передбаченими даною інструкцією обов'язками. В межах своєї компетенції повідомляти безпосередньому керівнику про всі недоліки в діяльності підприємства (структурного підрозділу, окремих працівників), виявлених у процесі виконання своїх посадових прав і обов'язків і вносити пропозиції по їх усуненню. Запитувати особисто або за дорученням безпосереднього керівника від керівників підрозділів і інших фахівців інформацію і документи, необхідні для виконання його посадових обов'язків. Залучати фахівців усіх (окремих) структурних підрозділів до вирішення задач, покладених на нього (якщо це передбачено положеннями про структурні підрозділи, якщо немає - то з дозволу керівника організації). Вимагати від керівництва підприємства, свого безпосереднього керівника надання допомоги у виконанні обов'язків, передбачених даною посадовою інструкцією.

Номер слайду 5

Підготовка пекаря у навчальному закладіПекар – це складна і дуже відповідальна професія, яка потребує високого рівня знань і навичок, тому, для відповідності даним вимогам необхідна підготовка у профільному навчальному закладі(НЗ). Вступити на обрану вами спеціальність здавши Зовнішнє незалежне оцінювання з предметів: українська мова, математика, іноземна мова або історія (залежить від НЗ). До речі, прохідний бал для НЗ таких рівнів має становити 130 і вище. Якщо вам стане знань на вступ до бюджету, кожен абітурієнт прагне цього, то неодмінно до ваших рук потраплять величезні об'єми інформації наукових видань, посібників, підручників з обраного вами напряму. Та важливіше за все – це навички, набуті з майстрами, які мають величезний досвід і готові поділитися ним у будь який час. По закінченні навчання вільні вакансії чекають на вас, адже КВАЛІФІКОВАНИХ спеціалістів-лаборантів в Україні дуже мало.

Номер слайду 6

ПРО ГОЛОВНЕ Хліб – усьому голова, - каже народна приказка. Тому, уявімо, на хвильку, якби, хоча б на 3 дні, нікому було пекти хліб? Аж мурашки по шкірі… Професія ПЕКАРЯ шанувалася з давніх-давен. Якість та смак хлібу залежали лише від майстерності, глибоких знань та навичок, що вдосконалювалися роками. З початку творення українських традицій і дотепер гостей зустрічають хлібом і сіллю. Сьогодні не знайти жодного столу, який не прикрашала би рум'яна паляниця із хрусткою скоринкою. Немає в Україні такої людини, яка хоч би раз не куштувала випічки. За всім цим стоїть фахівець, якого не часто згадують за столом, але результат його роботи наповнює тіло - силою, серце – радістю, а душу – теплом.

Номер слайду 7

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
16 січня 2020
Переглядів
1794
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку