Презентація "Професія судді"

Про матеріал

Презентація може стати в пригоді вчителям правознавства, які намагаються давати учням додаткову до підручника інформацію, а також класним керівникам для проведення профорієнтаційної роботи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРОФЕСІЯ СУДДІ

Номер слайду 2

Статус суддіСуддею є громадянин України, який відповідно до Конституції України та Закону України «Про судоустрій і статус суддів», призначений суддею, займає штатну суддівську посаду в одному з судів України і здійснює правосуддя на професійній основі.

Номер слайду 3

На посаду судді може бути призначений громадянин України, не молодший тридцяти та не старший шістдесяти п’яти років, який має вищу юридичну освіту і стаж професійної діяльності у сфері права щонайменше п’ять років, є компетентним, доброчесним та володіє державною мовою.

Номер слайду 4

Призначення на посаду судді здійснюється Президентом України на підставі та в межах подання Вищої ради правосуддя, без перевірки додержання встановлених цим Законом вимог до кандидатів на посаду судді та порядку проведення добору чи кваліфікаційного оцінювання кандидатів.

Номер слайду 5

 Правосуддя в Україні здійснюється виключно судами та відповідно до визначених законом процедур судочинства.

Номер слайду 6

Для захисту професійних інтересів суддів та вирішення питань внутрішньої діяльності судів відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» діє суддівське самоврядування.

Номер слайду 7

Судочинство і діловодство в судах України проводяться державною мовою. Суди забезпечують рівність прав громадян у судовому процесі за мовною ознакою.

Номер слайду 8

Справи в судах розглядаються суддею одноособово, а у випадках, визначених процесуальним законом, - колегією суддів, а також за участю присяжних. Суддя, який розглядає справу одноособово, діє як суд.

Номер слайду 9

У судах функціонує Єдина судова інформаційна (автоматизована) система. Визначення судді або колегії суддів для розгляду конкретної справи здійснюється Єдиною судовою інформаційною (автоматизованою) системою у порядку, визначеному процесуальним законом.

Номер слайду 10

Суддя здійснює правосуддя в мантії та з нагрудним знаком. Зразки мантії та нагрудного знака затверджуються Радою суддів України.

Номер слайду 11

Необхідні риси характеру для тих, хто обере професію судді - висока дисциплінованість, зібраність, цілеспрямованість, наполегливість у встановленні істини в поєднанні з правовою культурою. Особливо важливі такі якості судді, як чуйність, врівноваженість, такт, вміння вислухати і у той же час допомогти людині зрозуміти сутність питання, чесно і правдиво висловитися по справі. 

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
3.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Михайлова Анжеліка Олексіївна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 липня 2018
Переглядів
11560
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку