Презентація "Психологічні терапії"

Про матеріал
Психотерапі́я, або психологічна терапія — метод впливу лікаря та медичного персоналу словом на психіку хворого з лікувальною метою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Ізотерапія - це прекрасний засіб для адаптації в соціумі, вираження свого внутрішнього світовідчуття і підвищення самооцінки. Малювання вивільняє творчу енергію і особистісні переживання малюка. За допомогою ізотерапії, дитина звільнитися від скутості і замкнутості.

Номер слайду 3

Ліплення діє як арт-терапія, корекція та реабілітація (особливо для дітей з вадами). Як терапія воно допомагає звільнитися від негативних емоцій, адже діти часто перенавантажені через заняття, спілкування. Це вільне ліплення, коли просто мнеш пластилін чи глину руками, аби просто розслабитися.

Номер слайду 4

Ігротерапі́я — метод профілактичного та лікувального впливу на дітей і дорослих, що сприяє розвитку та покращенню фізичного, психічного та емоційного стану практикуючого. Широко використовується в арт-терапії як окремий напрямок і як додатковий інструмент, зокрема в практиці медитативного живопису.

Номер слайду 5

Лялькотерапія як метод заснований на процесах ідентифікації дитини з улюбленим героєм казки, з улюбленою іграшкою. В якості основного прийому корекційного впливу використовується лялька як проміжний об'єкт взаємодії дитини і дорослого. Дитина, пізнаючи реальний світ, його соціальні зв'язки і відносини, активно проектує сприймається досвід в специфічну ігрову ситуацію. Основним об'єктом такої соціальної проекції досить довгий час є ляльки.

Номер слайду 6

Казкотерапі́я — метод психологічної корекції особистості дитини за допомогою читання / прослуховування спеціально підібраних текстів народної фантастичної прози або літературних казкових творів; один із видів бібліотерапії.

Номер слайду 7

Кольоротерапія – це цілеспрямований вплив кольором на самопочуття, фізіологію людини; активізація кольором діяльності органів і систем; метод психологічного лікування з метою розслаблення, зняття стресів, підняття настрою та тонусу за допомогою кольорів.

Номер слайду 8

Музикотерапія як цілісне використання музики в якості основного та ведучого фактора дії на розвиток дитини включає такі напрями, як вокалотерапія (співи), музикотерапія в рухах (танці, музично-ритмічні ігри), музикування на музичних інструментах та інші.

Номер слайду 9

Танцювально-рухова терапія – це один з сучасних методів психотерапії, який використовує рух і танець для подальшої емоційної, пізнавальної, фізичної та соціальної інтеграції особистості. Виникла в 40-их роках 20 ст., засновниця - Меріан Чейс. ТРТ використовується у цілому світі для людям різного віку.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ppt
Додав(-ла)
Нестерчук Юлія
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
26 липня 2021
Переглядів
1223
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку