Презентація " Пунктуаційний практикум"

Про матеріал

Презентація допоможе повторити, закріпити та систематизувати навчальний матеріал, розвивати пунктуаційну грамотність, комунікативну компетентність, уміння конструювати речення. Крім того, має наскрізну мотиваційну лінію - прагнення до успіху.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

7 КРОКІВ ДО УСПІХУ ПУНКТУАЦІЙНИЙ ПРАКТИКУМ

Номер слайду 2

ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ знати теоретичні відомості  про звертання, вставні слова, однорідні члени; уміти знаходити їх у реченні; уміти виділяти їх у реченнях інтонацією і розділовими знаками; уміти складати речення із вставними словами, звертаннями та використовувати їх в усному та писемному мовленні.

Номер слайду 3

ДЕВІЗ Працюємо дружно, плідно, сумлінно, Щоб знати тему на відмінно!

Номер слайду 4

Картка самооцінки   Теорія Вибіркове письмо Редагування Графічний диктант Практикум Творча робота Тести УСЬОГО

Номер слайду 5

1. ТЕОРІЯ Звертання завжди стоїть на початку речення. Однорідними членами може бути будь-який член речення. За будовою вставні слова поділяються на поширені та непоширені. Після узагальнюючого слова перед однорідними членами ставиться двокрапка. Звертання на письмі можуть виділятися знаком оклику. Слова «може», «здається» завжди вставні. - + - + + -

Номер слайду 6

МОЗКОВИЙ ШТУРМ Діти не повинні відповідати образою на образу. Школярі дотримуються правил дорожнього руху. Люди оберігають навколишнє середовище. Учні старанно готуються до уроків. Кияни побували на виставці К. Білокур.

Номер слайду 7

2. ВИБІРКОВЕ ПИСЬМО Мамо, здається, погода обіцяє бути теплою. Усі навчальні предмети, шановні ліцеїсти, без сумніву, дуже важливі. На диво, я швидко виконав, люба бабуню, усі уроки. Володю, ти, як завжди, запізнився. Отже, ми, діти, повинні вчити усі уроки. Посміхайтеся, будь ласка, друзі! І варіант – вставні слова ІІ варіант - звертання

Номер слайду 8

3. РЕДАГУВАННЯ Здається, лебеді щось, напевно, збирають з рідної землі. Пісня,  падай у серце, як зерно в ріллю. Мій друг, ти збираєшся прибирати? Калина, може, прикрасити будь-яку садибу.

Номер слайду 9

4. ГРАФІЧНИЙ ДИКТАНТ 1. Шаблі й набої кайдани й пістолі хай гинуть у морі. 2. Літа пливуть забирають за собою і добро і лихо. 3. Барвінок та м'ята сниться щоночі шпакові.  4. Раптом налетів вітер наробив лиха в селі.

Номер слайду 10

Ангелику мій, охоронцю любий мій! Ти завжди при мені стій. Рано, ввечері, вдень і вночі будь мені до помочі. Зірочкою присвіти, а крильцями захисти... ХВИЛИНКА ДУХОВНОСТІ

Номер слайду 11

5. ПРАКТИКУМ Вересень, жовтень, листопад – осінні місяці. У лісі, в полі, біля річки кожен порядкує по-своєму. Мамина пісня, батькова хата, дідусева казка, бабусина вишиванка - усе це наша пам’ять. Наче все покрилось туманом: і ріка, і гори, і сади. На жаль, не здійснились гетьманські надії. Мова - це великий дар природи. Україно, ти для мене диво. Сьогодні, ясна річ, гарний день. Чого, козаче, зажурився? Отже, любі мої, підведемо підсумки.

Номер слайду 12

6. ТВОРЧА РОБОТА Сьогодні маю сім уроків. Я готовий до всіх. Буду відповідати на уроці природознавства. Прочитаю напам’ять вірш. На малюванні треба завершити портрет мого вірного Дружка. Урок фізкультури пройде на спортивному майданчику.

Номер слайду 13

7. ТЕСТИ 1 - а 4 - а 2 - б 5 - в 3 - б 6 - а

Номер слайду 14

Картка самооцінки   Теорія Вибіркове письмо Редагування Графічний диктант Практикум Творча робота Тести УСЬОГО

Номер слайду 15

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ Повторити § 14-16 , виконати тести 1-4 (с.82), вправу 132 – перебудувати речення; за бажанням - скласти інструкцію «Як поводитися в гостях» із вставними словами та звертаннями.

Номер слайду 16

ВИ НАБЛИЖАЄТЕСЯ ДО УСПІХУ КРОК ЗА КРОКОМ

ppt
Додано
10 липня 2018
Переглядів
1368
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку