Презентація "Рене Декарт"

Про матеріал
Презентація до уроку "Рене Декарт" містить цікаву інформацію про математика.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РЕНЕ ДЕКАРТ(математик, фізик, філософ)

Номер слайду 2

Рене Декарт народився 31 березня 1596 року в маленькому містечку Лае (тепер Декарт), Франція. Рід Декартів належав до дворянства. Його мати померла, коли йому виповнився 1 рік.

Номер слайду 3

Дитиною Рене завжди ставив багато запитань, так що батько прозвав його ” Маленьким філософом “.

Номер слайду 4

Рене Декарт захоплювався не тільки математикою як наукою. Він захоплювався науками від медицини до метеорології. Його численні праці були присвячені філософії, астрономії, психології, фізіології, фізиці та іншим наукам.

Номер слайду 5

Знаменитий філософ, природознавець і математик Рене Декарт придумав нумерацію крісел в театрах. Запропонована ним система швидко прижилася, і зараз вона нікого не дивує.

Номер слайду 6

Головним відкриттям Декарта в математиці переважна більшість вчених вважає легендарну систему координат, яка дістала згодом назву декартової. Крім цього він дав поняття змінної величини і функції, ввів багато алгебраїчних позначень.

Номер слайду 7

У фізиці Декарт сформулював закон збереження кількості руху, запровадив поняття імпульсу сили. Перший математично вивів закон заломлення світла на кордоні двох різних середовищ. Автор методу радикального сумніву в філософії. Він вважається основоположником сучасної рефлексології (науки про рефлекси).

Номер слайду 8

Рене Декарт помер 11лютого 1650 року. Довгий час вважалося, що від пневмонії. Такою була офіційна версія шведського двору: виснажений роботою Декарт застудився і через кілька днів хвороби помер від запалення легенів. Однак за іншою версією, вчений був отруєний.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
Додано
10 квітня 2019
Переглядів
4578
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку