Презентація "Різдвяні традиції в різних країнах"

Про матеріал
В даній презентації міститься матеріал про різдвяні традиції в різних країнах світу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Різдвяні традиції в різних країнах

Номер слайду 2

Різдво в Австралії

Номер слайду 3

Напередодні Різдва австралійці розстеляють біля своїх будинків покривала і колядують. Святкують переважно на пляжі, готуючи гриль страви. Обдаровують один одного презентами, грають в крокет, пляжні ігри, купаються. Святкова традиційна вечеря - це холодні страви з морепродуктів, індичка, салат, десерт зі сметани, граната і полуниці.

Номер слайду 4

Різдво в Америці

Номер слайду 5

У США діти телефонують до Санта Клауса ,який приїжджає на санях. Слід згадати, що вигляд Санта Клауса придумала компанія «Кока-Кола». Американці святкують Різдво по-різному, адже в США живуть люди багатьох культур і традицій. Є тут і ялинки з ангелом на верхівці, прикрашені іграшками, гірляндами, а також багатий урочистий обід, подарунки. Різдвяні пісні звучать з будинків, автомобілів.

Номер слайду 6

Різдво у Великобританії

Номер слайду 7

Британці готуються до свята з початку грудня, насамперед з пошуків подарунків, а також продуктів для святкового пудингу. Його слід приготувати перед 25 грудня, і він повинен містити 13 складових, які символізують Ісуса Христа і Його Апостолів. Діти шукають подарунки не під ялинкою, а в прикрашених шкарпетках біля каміна чи ліжка. Урочистий обід - смажена індичка з соком журавлини, святковий пудинг з фруктами, тортом.

Номер слайду 8

Різдво у Нідерландах

Номер слайду 9

Святий Миколай приносить подарунки в день свого свята - 6 грудня. Голландці виставляють для цього свої чобітки. Білому коневі Миколи залишають сіно. У перший день Різдва голландці запалюють вогники на ялинці. Після Служби сідають за стіл, який декорований білими, зеленими і червоними квітами. Головні страви для гостей - дичина, зокрема зайчатина, а також індичка або качка.

Номер слайду 10

Різдво уІрландії

Номер слайду 11

Святкування Різдва починається богослужінням. Дітям дарують календар, де під кожним грудневим днем заховані ласощі з шоколаду. На свята печуть деруни, тістечка, паштети з рубленого м'яса і пудинги. У багатьох районах зберігся звичай запалювати на вікні свічку, це символізує освітлення дороги Святій Сім'ї і стомленим мандрівникам, які заблукали вночі. Діти вішають на свої ліжка шкарпетки або наволочки, щоб святому Миколаю було де покласти подарунки.

Номер слайду 12

Різдво в Іспанії

Номер слайду 13

Відзначати починають традиційної лотереєю. На Святий Вечір вся родина сідає за стіл. Типові іспанські різдвяні страви - смажене порося, качка в апельсиновому соусі. Солодощі - подібні халві, тендітні тістечка. Після вечері правлять Богослужіння. Подарунки діти отримують 6 січня - у день Трьох Царів. Іспанці вважають, що Волхви приїжджають на верблюдах, тому діти залишають для цих тварин воду та їжу в садах або на ґанку. Чемні діти на наступний ранок знаходять порожні судини, а в черевиках - безліч подарунків. Для неслухняних Царі залишають «вугілля» (це спеціальне, їстівне «вугілля» з цукру).

Номер слайду 14

Різдво у Мексиці

Номер слайду 15

Основним атрибутом свят є вертеп. Люди, переодягнені в Пресвяту Марію, святого Йосипа, подорожують по домівках, просячи про нічліг для втомлених подорожніх. Урочисте святкування починається після обіду 25 грудня, діти отримують подарунки. Члени сім'ї поділяються так званим солодким хлібом. У деяких сім'ях діти отримують подарунки ще і 6 січня - у день Трьох Царів.

Номер слайду 16

Різдво в Німеччині

Номер слайду 17

Різдво є родинним святом. Неодмінний атрибут прикраси будинку - це віночок з чотирма свічками. Ще перед Різдвом, в кожен тиждень Адвенту (передріздвяного посту) запалюється одна зі свічок. Ялинка - незамінна для німців, саме від них звичай прикрашати ялинку поширився по всьому світу. Майже в кожному будинку німців є також дерев'яні ясла, в яких народився Ісус. У свято співають колядки, ласують за святковим столом, особливо люблять імбирні тістечка.

Номер слайду 18

Різдво у Франції

Номер слайду 19

Це свято сімейне, але відзначають його тільки один день. До святкового столу подають індичку, але найчастіше сім'я збирається не вдома, а в ресторанах. Традиційний французький десерт - це «різдвяне поліно» (рулет з кремом або морозивом, политий шоколадом), а також тендітні тістечка з родзинками і мигдалем. Найкращим подарунком під ялинку для французів є шоколад.

Номер слайду 20

Різдво у Швеції

Номер слайду 21

Це сімейне свято з ялинкою. Різдвяний обід подають опівдні, і він аж ніяк не пісний: шинка печена, сушена риба, квасоля, рисова каша з молоком, мигдалем і корицею, медові пряники, гаряче вино з прянощами. Ввечері з-під ялинки кожен дістає свій подарунок. На наступний день - гості, бали, взаємні вітання. Святкування триває до 13 січня. У цей день усі танцюють навколо ялинки, знімають з неї прикраси і виносять з дому.

Номер слайду 22

З наступаючим Різдвом Христовим !!!!!Підготувала: учениця 6 класу. Юхименко Софія

pptx
Додано
1 грудня 2019
Переглядів
5713
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку